14-åringer doper seg med dyremedisin

Ment til å framkalle abort hos sau.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Unge gutter ned i 14-årsalderen fra Fredrikstad doper seg med veterinærmedisin ment til å framkalle abort hos sau.

En av bivirkningene med middelet er større muskler, skriver Fredriksstad Blad, som har snakket med lederen for ungdomsavsnittet hos politiet i byen.

- De bruker i realiteten veterinærmedisin - det samme middelet som dyrlegen for eksempel benytter på sauer for å få dem til å støte ut ødelagte fostre, sier Ragnar Foss til avisen.

I forrige uke fant politiet ut at unggutter ved en ungdomsskole hadde lært hverandre hvordan de skal sette slike stoffer med sprøyte. Mengdene som blir brukt er opptil 150 ganger så stor dose som ment.

Foss advarer om at gutter som begynner med doping i så ung alder, nærmest er garantert å få skader.

Bruken av hormoner kan føre til at kroppen tror den er ferdig utviklet, noe den ikke er. Han nevner flere ting, blant annet voksende hjerte, angina og hjerteinfarkt.

- Vi har 25-åringer gående rundt i Fredrikstad med de samme sykdommene som bestefaren deres på 85 har, osteoporose, for eksempel, sier Foss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer