Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14-åringer frykter å bli tvangsgiftet

Norske barn blir tvangsgiftet helt ned i 14-årsalderen. Nå ber de om hjelp fordi de frykter tvangsekteskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Barn i Norge er blitt tvangsgiftet helt ned i 14-årsalderen. Nå ber flere barn om hjelp fordi de frykter tvangsekteskap.

40 av ungdommene som har tatt kontakt med Røde Kors-telefonen mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse siden januar i fjor, ble tvangsgiftet før de fylte 18 år, melder NRK.

- Vi har opplevd at barn helt ned i 14-årsalderen har vært utsatt for tvangsekteskap, sier Monica Berge, leder for telefontilbudet.

Også organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (Seif), blir kontaktet av 14-åringer som er redde for at foreldrene skal tvinge dem til å gifte seg.

(©NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling