Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 14-åringer gruppevoldtatt på mc-treff

To ettersøkte nordmenn meldte seg i dag, én tatt i Danmark i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dermed er alle de tre norske mennene som er anmeldt for de påståtte voldtektene i Skagen nå i politiets varetekt.

- En mann i 20-åra og en mann i 30-åra er anholdt på anmodning fra dansk politi. De kom på politistasjonen i Ålesund i 13-tida i dag og lurte på om de var ettersøkt, hvilket de var. Begge er siktet for voldtekt i Danmark, forteller jourhavende politidavokat Inger Marie Sperre ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

De to mennene sitter nå i avhør, men vil bli løslatt når de har avgitt forklaring.

- Dansk polti har i første omgang bare bedt om bistand til avhørene, og det er per i dag ikke snakk om fengsling i Norge eller å begjære dem utlevert. Så lenge én av de tre siktede er fengslet der nede, har ikke de to andre mulighet til å påvirke hans forklaring, sier Sperre.

Alle de tre siktede er bosatt på Sunnmøre.

Anmeldte gruppevoldtekt

Det var ifølge danske BT rett etter klokka ett natt til lørdag at to 14 år gamle danske  jenter tok kontakt med politiet og fortalte at de for kort tid siden var blitt voldtatt. Jentene deltok på «Træf på Toppen», Danmarks største familietreff for motorsykkelentusiaster, med over 6000 påmeldte.

Dansk politi arresterte raskt én nordmann i slutten av tjueåra, som nå sitter varetektsfengslet. Hans bror og en kamerat hadde i dag kommet tilbake til Norge, der de altså meldte seg frivillig i dag.

FAMILIEARRANGEMENT: Mange av de flere tusen deltagerne på «Træf på Toppen» i Skagen har med seg barna sine. (Personene på bildet har ingen tilknytning til voldtektsanmeldelsen). Foto: PETER BROEN
FAMILIEARRANGEMENT: Mange av de flere tusen deltagerne på «Træf på Toppen» i Skagen har med seg barna sine. (Personene på bildet har ingen tilknytning til voldtektsanmeldelsen). Foto: PETER BROEN Vis mer

MC-treffet fant sted fra torsdag til søndag, og underholdningen spenner fra gudstjeneste til profesjonelle strippere, konserter og konkurranser.

- Mange av oss har selv med barn, og dette gjør derfor ekstra stort inntrykk. Vi er sjokkert over saken. Dette er et fredelig treff. I løpet av vår 15-årige historie har politiet aldri vært involvert, sier pressetalsmann Glenn Nielsen til Dagbladet.

- Skjedde under strippearrangement

Det var mens det foregikk arrangert «husmorstrpipping» på scenen at voldtekten av de to småjentene skal ha funnet sted, inne i et telt på den store campingplassen. Dette kan ifølge BT være årsaken til at ingen vitner til det påståtte overgrepet, skal ha meldt seg.

- Vi legger vekt på at alle skal kunne ferdes trygt her, og at det er kontroll på sakene. Vi håper selvfølgelig at politiet får oppklart saken, sier Nielsen til BT. 

Nordmannen som først ble arrestert ble lørdag ettermiddag avhørt bak lukkede dører i rettslokalene i Frederikshavn. Retten skal ikke ha funnet grunnlag for langvarig varetektsfengsling, men godtok fengsling i tre døgn.

<B>- VOLDTATT:</B> De påståtte overgrepene skal ha skjedd samtidig som flere kvinner kastet klærne på mc-treffets scene. (Personene på bildet har ingen tilknytning til voldtektsanmeldelsen).