14 års fengsel for Hagamannen

Dømt for mordforsøk, grov voldtekt, voldtekt og voldtektsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble Niklas Lindgren (33), mest kjent som Hagamannen, dømt til 14 års fengsel av Umeå tingrett i Sverige, melder Expressen.

Lindgren var tiltalt for to mordforsøk, to grove voldtekter, tre voldtekter og et voldtektsforsøk på seks forskjellige kvinner i Umeå. I alle tilfeller bortsett fra ett, ble han dømt.

I tillegg til fengselsstraffen må hagamannen betale drøyt 850 000 kroner i skadeerstatning til ofrene.

Hagamannens overfall:

9. mai 1999:

En 26 år gammel kvinne angripes ved halv to-tiden om natten. Gjerningsmannen tar kvelertak på henne, drar henne ned på bakken og voldtar henne. Niklas Lindgren har erkjent å ha voldtatt kvinnen. Han ble dømt i saken.

6. november 1999:

En 50 år gammel kvinne blir ved halv tre-tiden om natten overfalt bakfra. Det legges et belte rundt halsen hennes, og hun blir slept bortover, slått og voldatt. I denne saken nektet Lindgren voldtekt, men innrømmet voldtektsforsøk. Han ble dømt for voldtekt.

6. november 1999:

20 minutter etter voldtekten av 50-åringen, overfaller gjerningsmannen en 23 år gammel kvinne. Han får henne i bakken, slår henne i ansiktet og prøver å voldta henne. Kvinnen klarer å rømme. Lindgren har erkjent voldtektsforsøket, og han ble dømt.

19. mars 2000:

Ved to-tiden om natten blir en 22 år gammel kvinne voldtatt. Hun utsettes for kraftig vold og blir senere funnet nedkjølt og svært medtatt av en vekter. Lingren har erkjent voldtekten, men nektet for at den var grov. Han nektet også straffskyld for forsøk på drap. Han ble dømt for grov voldtekt for forsøk på drap.

1. desember 2000:

En 15 år gammel jente blir overfalt ved elleve-tiden om kvelden. Gjerningsmannen holder for munnen hennes og beordrer henne til å legge seg på bakken. Deretter tvinger han henne til sex. Niklas Lingren har nektet straffskyld i saken, og han ble frikjent.

10. desember 2005:

En 51 år gammel kvinne blir overfalt ved halt to-tiden om natten. Hun blir voldtatt og mishandlet. Gjerningsmannen biter blant annet en bit av øret hennes. Lindgren har i denne saken erkjent voldtekt, men nektet for grov voldtekt og drapsforsøk. Han ble dømt for grov voldtekt for forsøk på mord.

DØMT: Niklas Lindgren (33), alias Hagamannen.