Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14 års fengsel for hovedmannen bak P-husdrapet i Oslo

44-åring ble drept.

FUNNET I P-HUS: Den drepte mannen ble funnet i bilen sin, som sto parkert i dette Parkeringshuset på Grønland i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
FUNNET I P-HUS: Den drepte mannen ble funnet i bilen sin, som sto parkert i dette Parkeringshuset på Grønland i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedmannen bak drapet i et parkeringsanlegg på Grønland i Oslo i 2014 er i lagmannsretten dømt til 14 og et halvt års fengsel.

I juni 2014 ble en mann funnet skutt i et parkeringsanlegg på Grønland. Mannen ble kjørt i ambulanse til Ullevål sykehus, men var død da han kom fram. Fem menn ble senere tiltalt for forholdet.

«Bar preg av ren henrettelse»

Hovedmannen har erkjent drapet og ble dømt for forsettlig drap. Straffen, som også omfattet andre forhold, herunder brudd på våpenloven, ble satt til fengsel i 14 år og seks måneder. Det ble i skjerpende retning lagt vekt på at drapet bar preg av å være en ren henrettelse.

Tre av de øvrige tiltalte ble dømt for medvirkning til drap, de er dømt til fengsel i henholdsvis elleve år, åtte år og seks måneder og seks år og seks måneder.

Én ble dømt for kroppsskade under særdeles skjerpende omstendigheter. Han er dømt til fengsel i tre år. Avdødes samboer og sønn ble hver tilkjent 200 000 kroner i oppreisning.

Ny behandling i lagmannsretten

Da saken ble behandlet i tingretten erkjente den ene av de fem at det var han som skjøt og drepte avdøde. Han ble tiltalt for overlagt drap. De fire andre, som også var til stede da drapet fant sted, ble tiltalt for medvirkning til overlagt drap.

I desember 2015 ble alle de tiltalte dømt i samsvar med tiltalen. De tiltalte anket saken til Borgarting lagmannsrett, som behandlet den våren 2016, men kjennelsen ble satt til side av fagdommerne. I april i år ble saken behandlet som meddomsrett med andre dommere.

(NTB)

Hele Norges coronakart