Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14 års fengsel for knivdrap i Stavanger

En 27 år gammel iraner er i Stavanger byrett dømt til 14 års ubetinget fengsel for drapet på en 33 år gammel landsmann i Stavanger i fjor. Dommen vil bli anket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg er 27-åringen dømt til å betale avdødes sønn 150 000 kroner for tap av forsørgelse. Iraneren er også dømt til å betale til sammen 110 000 kroner i erstatning til avdødes sønn, far og mor. Retten har lagt stor vekt på den brutale måten drapet er utført på.

Drapet skjedde på åpen gate i Stavanger 15. mai i fjor. 27-åringen stakk den avdøde to ganger i brystet, og forfulgte den flyktende mannen inntil han segnet om på gaten.

Tiltaltes søster var vitne til dramaet, og forklarte i retten at broren tilsynelatende uten foranledning trakk fram en kniv.

- Nødverge

Iraneren forklarte i retten at han handlet i nødverge, etter at 33-åringen hadde slått og sparket ham. Stavanger byrett fester imidlertid ingen lit til forklaringen, og mener at drapet ble utført med overlegg.

27-åringens forsvarer, advokat Ørjan Berven, hadde lagt ned påstand om frifinnelse. Aktor i saken hadde lagt ned påstand om 14 års fengsel.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media