Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Manchester-tragedien:

14 av dødsofrene navngitt - flere skulle hente barn etter konserten

Politikvinne blant de omkomne. Var sammen med mannen og to barn.

OFFER: Trebarnsmor Michelle Kiss var sammen med sin 12 år gamle datter og hennes venninne. Foto: Privat/Manchester Police/AFP/NTB Scanpix.
OFFER: Trebarnsmor Michelle Kiss var sammen med sin 12 år gamle datter og hennes venninne. Foto: Privat/Manchester Police/AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politikvinne er blant de 22 drepte i terroraksjonen mot Manchester Arena, opplyste politiet på en en pressekonferanse i ettermiddag.

Ialt 14 av de 22 omkomne er nå navngitt, melder BBC.

Minst seks av de 14 navngitte var ikke på selve konserten, men var foreldre eller voksne som var kommet for å hente sine etter konserten. De ventet utenfor selve konsertarenaen, i foajeen der bomben gikk av.

Politikvinnen, som ikke var på jobb, er foreløpig ikke navngitt.

- Hun var på konserten med mannen sin og deres to barn. Mannen er kritisk skadd, barna er skadd, sier politisjefen i Manchester, Ian Hopkins.

Politiet har ennå ikke identifisert alle drepte, men forteller de har snakket med pårørende til alle som er innlagt sykehus.

Sorell Leczkowski (14) fra Leeds er identifisert som en av de omkomne. Hun var trolig ikke på konserten, men gikk sammen med sin mor og bestemor for å vente på søsteren, som var inne på Ariana Grande-konserten. Mor og bestemor er begge alvorlig skadd etter eksplosjonen.

Michelle Kiss, trebarnsmor fra Blackburn, fulgte sin 12 år gamle datter og hennes venninne på konserten.

Nella Jones (14) fra Chesire.

OFFER: Michelle Kiss. Foto: Privat/Manchester Police/AFP/NTB Scanpix. 
OFFER: Michelle Kiss. Foto: Privat/Manchester Police/AFP/NTB Scanpix.  Vis mer

- Vi håpet i det lengste hun var blant dem som først ikke var gjort rede for. Hun var alltid blid. Klassekameratene føler det som de har mistet en søster, sier veileder Denis Oliver ved Holmes Chapel Comprehensive School i en uttalelse på vegne av skolen.

Alison Howe (45) and Lisa Lees (47) fra Royton og Oldham skulle hente sin 15 år gamle døtre etter konserten.

Jane Tweddle-Taylor (51), resepsjonist ved South Score Academy School, dro til Manchester Arena sammen med en venn for å hente vennens datter etter konserten.

Angelika og Marcin Klis, polsk ektepar bosatt i New York skulle hente døtrene etter konserten. En 20 år gammel datter, som studerer ved York College i England, etterlyste foreldrene i en appell på Facebook før bekreftelsen kom om at de er blant ofrene.

OFFER: Martyn Hett (28). Foto: Facebook/Reuters/NTB Scanpix.
OFFER: Martyn Hett (28). Foto: Facebook/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Martyn Hett (29), PR-manager fra Stockport, var på konserten med en venn. Hans partner har bekreftet dødsfallet på Twitter.

Kelly Brewster (32) fra Sheffield var på konserten med sin 11 år gamle niese. Hun ble drept i forsøk å skjerme niesen da det smalt.

- Kelly var så lykkelig som hun aldri har vært og hadde en masse planer for framtiden, skriver partneren Ian Fellow på Facebook.

John Atkinson (28) fra Radcliffe i Bury var en kjent ung, mann for sitt sosiale engasjement i lokalmiljøet.

- John var en av en million og elsket av så mange, skriver Haley Dickenson i et minneord. Hun bestyrte et fond der 28-åringen hadde samlet inn om lag 50 000 kroner til et familiemedlem med alvorlig sykdom.

OFFER: Georgina Callander (18). Foto: Instagram/Reuters/NTB Scanpix.
OFFER: Georgina Callander (18). Foto: Instagram/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Georgina Callander (18), student, var på konsert med sitt store forbilde Ariana Grande, som hun fikk treffe like før konserten, og som hun hadde møtte for to år siden.

OFFER: Olivia Campbell (15). Foto: Facebook/Reuters/NTB Scanpix.
OFFER: Olivia Campbell (15). Foto: Facebook/Reuters/NTB Scanpix. Vis mer

Olivia Campbell (15), fra Bury, blir minnet med ord som «kjær, dyrebar og nydelig» av sin mor og av en lærer ved Tottington High School.

Saffie Roussos (8) var på konsert. - Et forferdelig sjokkk for sos alle. Hun var en vakker jente i alle betydninger av ordet, skriver hovedlæreren hennes ved Lancashire's Tarleton Community Primary School, i et minneord.

OFFER:  Saffie Rose Roussos (8). Foto: Privat/PA/AP/NTB Scanpix.
OFFER:  Saffie Rose Roussos (8). Foto: Privat/PA/AP/NTB Scanpix. Vis mer

- Det vil ta fire til fem dager før alle navnene er klare, sier Hopkins.

64 personer er siste tallet over skadde i angrepet. For minst 20 av dem er tilstanden kritisk.

Tilsammen fire personer er arrestert. På en adresse i sentrum av Manchester, utførte de en kontrollert eksplosjon. De etterforsker stedet og har stengt veien for en periode, opplyste politiet.

Hopkins sier ifølge nyhetsbyrået AP at det er tydelig at det er et nettverk som står bak angrepet.

Det var mandag kveld 22 personer ble drept i en selvmordsbombe utenfor Manchester Area like etter en Ariana Grande-konsert.

Hele Norges coronakart