ØDELEGGELSER: Et luftfoto viser ødeleggelsene i Mexico Beach i Florida etter at orkanen Michael rammet området. Redningsmannskaper har funnet nok en person omkommet i ruinene. Foto: Bronte Wittpenn / AP / NTB scanpix
ØDELEGGELSER: Et luftfoto viser ødeleggelsene i Mexico Beach i Florida etter at orkanen Michael rammet området. Redningsmannskaper har funnet nok en person omkommet i ruinene. Foto: Bronte Wittpenn / AP / NTB scanpixVis mer

14 bekreftet omkommet etter Michael i USA

Redningsmannskapene har funnet en død person i småbyen Mexico Beach i Florida. Byen ble lagt nesten fullstendig i ruiner av orkanen Michael.

Så langt er 14 personer bekreftet omkommet som følge av uværet. Amerikanske myndigheter sier det er liten tvil om at dødstallet vil stige ytterligere.

- Vi har en bekreftet omkommet, og jobber nå for å finne ut om det er flere, sier Miamis brannsjef Joseph Zahralban, som leder en redningsenhet som har gått inn i det hardt rammede lokalsamfunnet.

Letemannskapene brukte hunder for å lete etter ofre. De forsøker nå å finne ut om den omkomne var alene, eller om vedkommende forsøkte å søke ly for orkanen sammen med familien.

Mannskapene har nå lett to dager i ruinene i Mexico Beach. Byen ble truffet med full kraft da kategori-4-orkanen traff land, og kraftig stormflo og ekstrem vind knuste hele kvartaler.

Michael var en av de kraftigste orkanene som noen gang har truffet land i USA. De fleste i Mexico Beach hadde evakuert før orkanen rammet, men enkelte valgte likevel ikke å reise.

(NTB)