14 bønder funnet drept på et jorde

14 serbiske bønder i Kosovo ble skutt ned og drept mens de holdt på med innhøstingen. Det er den blodigste enkelthendelsen siden NATO rykket inn forrige måned, sier en talsmanni dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landsbyen Gracko er lammet av sjokk og sorg. Svartkledde serbiske kvinner gikk frem og tilbake på den støvete landeveien, og hulket over tapte sønner eller ektemenn.

NATO-soldater sperret av åstedet i hvete- og maisåkrene. De sa de 14 ble skutt på kloss hold med automatvåpen i et nøye planlagt bakhold i går kveld.

Britiske spesialetterforskere finkjemmet området for bevis, og NATO-soldater jaktet på drapsmennene. KFOR-offiserer ville ikke spekulere på hvem det kan ha vært.

Men det er liten tvil om at NATOs hovedproblem siden midten av juni, da serbiske styrker trakk seg ut, har vært kosovoalbanske hevnangrep mot serbere.

UCK-geriljaen, som blir avvæpnet nettopp for å hindre selvtekt, tok øyeblikkelig avstand fra drapene.

- Både jeg og UCK fordømmer denne handlingen, sa geriljaens øverstkommanderende, Agim Ceku, på en felles pressekonferanse med KFOR-sjefen, Michael Jackson.

Britiske soldater var på en rutinepatrulje i Gracko etter mørkets frembrudd i går kveld, da de og serbiske innbyggere hørte skudd fra et jorde i nærheten.

En britisk enhet var raskt på pletten. De fant likene til 13 bønder rundt en skurtresker, cirka halvannen kilometer fra Gracko.

(NTB)