14 dødsulykker på åtte år

Strekningen utenfor Tromsø der dødsulykken skjedde, er blant Nord-Norges mest utsatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Veien der ulykken som drepte fem og skadet ti skjedde i ettermiddag, er kjent for mange store ulykker. Før dagens ulykke er minst 17 personer er drept på strekningen siden 2000, ifølge en oversikt fra avisa Nordlys. Se oversikten her.

Sammen med riksvei 80, innfartsvegen til Bodø, er E8 mellom Nordkjosbotn og Tromsø de klart mest ulykkesbelastede vegstrekningen i Nord-Norge, skriver Nordlys.

- Dette er en av de to veistrekningene i Nord-Norge som er hardest ulykkesbelastet. Det er innfartsvei både til Tromsø og Bodø, sier avdelingsdirektør Ingeborg Solberg i Statens Vegvesen i Troms til Dagbladet.

Analyserer strekningen Statens vegvesen har satt i gang et analysearbeid for å se på ulykkene på strekningen.

- Gjennomgangen viser at dwt har vært 14 dødsulykker på strekningen de siste åtte årene. Til sammen har det vært 135 ulykker her siden 2002. Arbeidet med analysen pågår fremdeles, og er ikke kommet på tiltaksnivå, sier Solberg.

Solberg sier at de foreløpig vet veldig lite om ulykken i dag, men at det var vanlig vinterføre på strekningen. Statens havarikommisjon for transport bekrefter av veistrekningen er beryktet. De har sendt to personer opp til Tromsø for å granske ulykken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer