14 drept i kirke- angrep i Nigeria

Islamistisk sekt mistenkes å stå bak angrep mot kirker i Nigeria julaften.

FORTVILER:, I august sørget kvinner en kirke i Maiduguri, etter omfattende angrep fra en muslimsk sekt mot offentlige bygninger og kirker. 700 mennekser ble drept. Nå er voldelighetene i gang igjen. Foto: Sunday Alamba/AP
FORTVILER:, I august sørget kvinner en kirke i Maiduguri, etter omfattende angrep fra en muslimsk sekt mot offentlige bygninger og kirker. 700 mennekser ble drept. Nå er voldelighetene i gang igjen. Foto: Sunday Alamba/APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 14 mennesker er drept i en rekke angrep mot kirker i Nigeria julaften.

Om kvelden julaften ble åtte mennesker drept i eksplosjoner i byen Jos i de sentrale delene av Nigeria. I Maiduguri nord i landet ble seks mennesker drept i et angrep mot tre kirker, og en av kirkene ble satt fyr på, opplyser en talsmann for hæren.

En islamistisk sekt mistenkes for å stå bak angrepene i Maiduguri. Det forelå lørdag ingen indikasjoner på at de to hendelsene kunne knyttes sammen.

Ifølge lokale menneskerettighetsgrupper skal 1.500 mennesker være drept bare i Jos-området hittil i år, der politiske ledere fyrer opp under etniske og religiøse motsetninger.

Nigeria er med sine over 150 millioner innbyggere Afrikas mest folkerike. Landet er befolkningsmessig delt i to, med kristen dominans i sør og muslimsk i nord.

(NTB)