Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14 drept i massakre på fotballbane i Honduras

Væpnede menn stormet banen da amatørspillerne varmet opp.

STORMET BANEN:  Maskerte menn stormet banen da amatørfotballspillerene varmet opp og skjøt om seg på kloss hold. Foto: AFP PHOTO
STORMET BANEN: Maskerte menn stormet banen da amatørfotballspillerene varmet opp og skjøt om seg på kloss hold. Foto: AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En vennskapskamp i Honduras? nest største by San Pedro Sula endte i tragedie, da væpnede menn stormet fotballbanen og begynte å skyte i går.

— Det er 14 døde. Ti ble drept på stedet og ytterligere fire døde på vei til sykehus, sier Leonel Sauceda, talsmann for Honduras? sikkerhetsdepartement.

Flere personer er i tillegg skadd, noen alvorlig, ifølge AP.
Sikkerhetsdepartementet opplyser at fotballspillerne ble skutt fra kloss hold.

Fem-åtte maskerte menn skal ha stått for angrepet. De ankom til fotballbanen i to biler med store våpen og åpnet ild fotballspillerne som varmet opp til en amatørkamp, ifølge politiet.

Ingen er så langt pågrepet i saken.

- Vi kjenner fortatt ikke motivet for denne tragedien, sier visemiminister for sikkerhet Armando Calidonio til nyhetsbyrået AP.

Massakren skjedde i Colonia Felipe Zelaya, et tett befolket og sterkt belastet del av San Pedro Sula.

Calidonio antyder at blodbadet kan være gjengrelatert, men dette er ikke fastsatt enda.

Massakrere av denne typen er ikke uvanlig i Honduras. I september ble 18 ansatte på en skofabrikk skutt og drept. Også denne skytingen skal ha skyldtes konflikt mellom rivaliserende gjenger.

Honduras ligger nå an til å bli det landet i verden med den høyeste drapsraten i år, med 78,8 drepte per 100 000 innbyggere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!