Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14 drept og 132 savnet etter Taiwan-jordskjelv

I tillegg er 475 skadet.

KOLLAPSET: 
En av bygningene som raste sammen var den 17 etasjer høye boligblokken Wei Guan. Bygget skal skal ha ramlet sammen «som et trekkspill», og innbyggere forteller om blødende, gråtende og overlevende i bare undertøyet som ble hentet ut.
Foto: Xinhua/Sipa/Scanpix
KOLLAPSET: En av bygningene som raste sammen var den 17 etasjer høye boligblokken Wei Guan. Bygget skal skal ha ramlet sammen «som et trekkspill», og innbyggere forteller om blødende, gråtende og overlevende i bare undertøyet som ble hentet ut. Foto: Xinhua/Sipa/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jordskjelvet som i går rystet den sørlige delen av Taiwan med en styrke på 6,4 har tatt minst 14 menneskeliv, ifølge CCTV News.

Fortsatt er 132 mennesker ikke blitt gjort rede for etter skjelvet, som hadde sitt episenter om lag 31 kilometer sørøst for millionbyen Tainan. Mer enn 475 mennesker ble skadet i skjelvet, opplyser myndighetene.

Minst fire store boligbygg men nær 100 leiligheter raste sammen, og redningsarbeidere jobber på spreng for å finne overlevende i ruinene.

Totalt 1236 redningsmannskaper er sendt ut, inkludert 840 fra militæret, samt seks helikoptre og 23 redningshunder.

Funnet i live En ti dager gammel jente, et jentebarn og to voksne ble funnet omkommet i en bolig i en av høyblokkene. I tillegg døde en kvinne døde da hun ble truffet av deler som falt fra et vanntårn.

Myndighetene har ikke kommet med opplysninger om de to andre dødsfallene, melder NTB.

En av bygningene som raste sammen var den 17 etasjer høye boligblokken Wei Guan.

HENTET FRA RUINENE: Et barn blir her båret ut av ruinene fra et av de sammenraste bygningene i Tainan. Foto: AFP / Scanpix
HENTET FRA RUINENE: Et barn blir her båret ut av ruinene fra et av de sammenraste bygningene i Tainan. Foto: AFP / Scanpix Vis mer

Bygget skal ha ramlet sammen «som et trekkspill», og innbyggere forteller om blødende, gråtende og overlevende i bare undertøyet som ble hentet ut.

- Ikke plass Ifølge brannmann Wu Ching-Chung er redningsarbeidet ved Wei Guan komplisert.

- Ettersom bygningen kollapset totalt er det ikke plass til menneskene inne i ruinene. Det er ingen reelle lommer der, sier han til nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Likevel har han ikke gitt opp håpet om å finne flere overlevende, og kokka 17.00 lokal tid ble en person hentet fram fra ruinene i live, ifølge AP.

Myndighetene i landet lover å sette alle ressurser inn i redningsarbeidet, skriver nyhetsbyrået.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media