14 evakuert i storbrann

Millionverdier opp i røyk i Rakkestad. Brannen under kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Millionverdier er gått opp i røyk i en brann i et stort forretnings- og boligbygg i Rakkestad i Østfold i kveld.

14 personer har leiligheter i bygningen, og alle er evakuert. Ingen personer er skadd.

- Melding om brannen kom kl. 19.43. Først ved 22.45-tiden var den  under kontroll. Brannvesenet i Rakkestad har fått forsterkninger fra Sarpsborg og Follo, sier operasjonsleder Bjørn Paulsen i Østfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Den to etasjer høye gården ligger i Storgata 20 i Rakkestad sentrum.

Første etasje har en Kiwi-butikk, og i andre etasje, der brannen startet, er det både kontorer og flere servicevirksomheter, blant annet et fysikalsk institutt, et solstudio, renseri, pizzarestaurant og utstyrsforretning.

Får ikke flytte hjem

Lokalene til lokalradioen Radio 5 er også ødelagt av flammer og røyk.

- Næringsdelen av bygget er nærmest totalskadd. Leilighetene ligger i den andre enden av bygget, og de er uskadd, sier operasjonsleder Paulsen.

 14 HUSLØSE:  Beboerne som ble evakuert i brannen i Rakkestad lørdag kveld, får ikke flytte hjem igjen i natt. Næringsdelen av bygget er på det nærmeste totalskadd. 2400-foto: LARS KRISTIAN BAKKE.
14 HUSLØSE: Beboerne som ble evakuert i brannen i Rakkestad lørdag kveld, får ikke flytte hjem igjen i natt. Næringsdelen av bygget er på det nærmeste totalskadd. 2400-foto: LARS KRISTIAN BAKKE. Vis mer

Det blir etterslokking i natt, og beboerne får ikke flytte hjem.

Brannårsaken var ikke kjent seint lørdag kveld, men det er klart at brannen startet i annen etasje i næringsdelen av bygget.

VOLDSOM RØYKUTVIKLING: Storbrannen i forretnings- og boliggården i Storgata 20 gjorde røyk og flammer synlige over store deler av Rakkestad.