14 hunder brant inne i bolighus

Dyretragedie i Hedmark - eierne sterkt preget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eierparet til et nedbrent bolighus i Arneberg i Åsnes kommune i Hedmark kom fysisk uskadd fra en brann i formiddag, men 14 hunder døde i huset døde i røyken og flammene.

- Eierne, en kvinne og en mann i 40-årene er sterkt preget av å ha mistet dyrene sine og huset. De er tatt hånd om at helsepersonell på stedet, og vil bli fulgt opp videre, sier operasjonsleder Henning Fjellet i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Brannvesenet ble varslet av forbipasserende om brannen ved 10-tiden. Flammene hadde allerede fått så omfattende grep i bolighuset at brannmannskapene brukte mye ressurser på å skjerme uthuset på eiendommen fra å bli antent.

Ifølge Østlendingen var eierne ikke hjemme da brannen ble oppdaget.

- Mannen var hjemme da politiet kom. Vi varslet Mattilsynet for å få hjelp til avlivning av eventuelle skadde hunder, men det ble etterhvert klart at alle dyrene var døde i brannen, sier politiets operasjonsleder.

Verken politiet eller distriktssjef Siv Johanne Nordland i Mattilsynets distriktskontor i Øst-Hedmark vet hvilke typer hunder som var i huset.

- Det er ikke registrert kennel eller annen form for hundehold på adressen, som krever offentlig registrering, sier distriktssjef Nordland til Dagbladet.
 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer