14 hunder brant inne i bolighus

Dyretragedie i Hedmark - eierne sterkt preget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eierparet til et nedbrent bolighus i Arneberg i Åsnes kommune i Hedmark kom fysisk uskadd fra en brann i formiddag, men 14 hunder døde i huset døde i røyken og flammene.

- Eierne, en kvinne og en mann i 40-årene er sterkt preget av å ha mistet dyrene sine og huset. De er tatt hånd om at helsepersonell på stedet, og vil bli fulgt opp videre, sier operasjonsleder Henning Fjellet i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

Brannvesenet ble varslet av forbipasserende om brannen ved 10-tiden. Flammene hadde allerede fått så omfattende grep i bolighuset at brannmannskapene brukte mye ressurser på å skjerme uthuset på eiendommen fra å bli antent.

Ifølge Østlendingen var eierne ikke hjemme da brannen ble oppdaget.

- Mannen var hjemme da politiet kom. Vi varslet Mattilsynet for å få hjelp til avlivning av eventuelle skadde hunder, men det ble etterhvert klart at alle dyrene var døde i brannen, sier politiets operasjonsleder.

Verken politiet eller distriktssjef Siv Johanne Nordland i Mattilsynets distriktskontor i Øst-Hedmark vet hvilke typer hunder som var i huset.

- Det er ikke registrert kennel eller annen form for hundehold på adressen, som krever offentlig registrering, sier distriktssjef Nordland til Dagbladet.