14 innvandrere døde på vei til Spania

De døde ble kastet over bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

14 innvandrere, inkludert ni barn, har mistet livet på vei til Spania i båt, forteller overlevende til spanske medier.

En spansk politipatrulje oppdaget båten utenfor provinsen Almeria i Spania natt til i dag og fant 35 overlevende om bord, melder spansk radio. De illegale immigrantene ble ført til Almeria hvor flere av dem ble innlagt på sykehus for dehydrering og brannskader.

De overlevende i båten har fortalt at 14 personer omkom på turen fra Nord-Afrika, og at ni av de omkomne var barn på mellom ett og fire år. De døde ble kastet over bord.

Fiskebåten de hadde brukt til overfarten fra Nord-Afrika fikk motorstopp og ble liggende å drive i Middelhavet før den ble oppdaget av mannskapet om bord på en seilbåt som kontaktet nødsentralen.

Over 900 innvandrere døde i forsøket på å ta seg til Spania i båt i fjor, ifølge tall fra den spanske menneskerettsorganisasjonen. 

Beregninger som den kanariske regjeringen presenterte tidligere i år viser at så mange som 6.000 - 10.000 illegale afrikanske immigranter kan ha dødd i forsøk på å nå Kanariøyene med båt i 2006, melder Canariposten.

FÅR HJELP: Frivillige hjalp de 35 overlevende som kom til Almeria. Flere måtte til sykehus. Foto: FRANCISCO BONILLA REUTERS/SCANPIX
FÅR HJELP: Frivillige hjalp de 35 overlevende som kom til Almeria. Flere måtte til sykehus. Foto: FRANCISCO BONILLA REUTERS/SCANPIX Vis mer
14 innvandrere døde på vei til Spania
OVERLEVDE: Ni av de fjorten døde immigrantene var små barn. Denne ungen var blant de heldige som klarte seg.