Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14 kinesiske politifolk suspendert etter salamanderskandale

Skal ha spist den truede gigantsalamanderen.

DELIKATESSE: To kinesiske gigantsalamandere til salg på et kinesisk marked. Salamanderen selges for nesten 2000 kroner per kilo, og anses som en delikatesse. Foto: Wikipedia
DELIKATESSE: To kinesiske gigantsalamandere til salg på et kinesisk marked. Salamanderen selges for nesten 2000 kroner per kilo, og anses som en delikatesse. Foto: Wikipedia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesiske myndigheter etterforsker nå påstander om at lokale polititopper i Shenzhhen, sør i Kina, i forrige uke deltok på en luksusmiddag der de spiste kinesisk gigantsalamander.

Den kinesiske gigantsalamanderen er kritisk utrydningstruet, og kinesiske myndigheter innførte i fjor strengere straffer for folk som blir tatt for å spise truede dyrearter. Å spise en truet dyreart kan gi opptil ti års fengsel, skriver BBC.

I tillegg til å bryte med lovgivningen om truede dyrearter, er middagen tilsynelatende i strid med kommunistpartiets nye linje: Som del av en innsats mot korrupsjon det offentlige har president Xi Jinping har oppfordret byråkrater og statlige ansatte til moderasjon, og anmodet dem om ikke å delta på dyre festligheter.

Middagen, som skal ha kostet over 7000 kroner per kuvert, skal ha blitt betalt med offentlige midler, ifølge BBC.

Delikatesse 28 polititopper skal ha deltatt på luksusmiddagen, ifølge den kinesiske avisa Southern Metropolis Daily.

Avisa fikk et tips om middagen forrige onsdag, og sendte to reportere og en fotograf til restauranten. Der skal de ha fått bekreftet at det ble servert gigantsalamander.

Gigantsalamanderen er, i likhet med mange andre truede dyrearter,  ansett som en delikatesse i Kina, og brukes både i det kinesiske kjøkkenet og i tradisjonell kinesisk medisin.

- Banket journalistene Journalistene skal ha fått problemer da polititoppene innså at luksusmiddagen deres ble dokumentert. Journalistene skal ha fått juling og utstyret deres ble stjålet.

Kinas statlige nyhetsbyrå Xinhua skriver at 14 politifolk er suspendert, menm det er uklart om det er middagen eller volden mot journalistene som er årsak til suspensjonene.

UTRYDNINGSTRUET: Den kinesiske gigantsalamanderen er verdens største salamander, og kan bli 180 centimeter lang. Den er sterkt utrydningstruet. Foto: Wikipedia
UTRYDNINGSTRUET: Den kinesiske gigantsalamanderen er verdens største salamander, og kan bli 180 centimeter lang. Den er sterkt utrydningstruet. Foto: Wikipedia Vis mer