14 måneders fengsel for incest

Frostating lagmannsrett har dømt en 54 år gammel mann fra Orkdal til ett år og to måneders fengsel for incest og utuktig omgang med sin datter da hun var ti år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ti måneder av straffen ble gjort betinget. Hvis dommen blir stående, må han sone fire måneder i fengsel, sier mannens forsvarer, advokat Arve Opdahl til NTB.

54-åringen ble også pålagt å betale datteren 50.000 kroner i erstatning, ifølge Opdahl.

Dommen samsvarer med straffen og erstatningsbeløpet som ble utmålt i Orkdal herredsrett i fjor høst, skriver Adresseavisen på sine nettsider.

Mannen har ennå ikke avgjort om han vil anke dommen som falt sist torsdag.

Mange rettsrunder

- Han vil bruke betenkningstiden fram til torsdag etter påske for å avgjøre om han vil anke, sier Opdahl.

Saken har vært oppe i herredsretten to ganger og i lagmannsretten tre ganger totalt. Årsaken er saksbehandlingsfeil i to omganger.

- Først var saken oppe i Orkdal herredsrett våren 1998, så i Frostating lagmannsrett høsten 1998. Dommen fra lagmannsretten ble opphevet av Høyesterett i april 1999, fordi forsvareren den gang ble pålagt ikke å fortelle sin klient om dommeravhør av jenta, sier Opdahl.

Saken kom dermed opp i Frostating lagmannsrett igjen, men nok en gang opphevet Høyesterett dommen fordi samme lagmann som hadde saken første gang, var rettens administrator.

Utfordrende bilder

- Vi protesterte også på at bilder som var brukt som bevis i saken, var feilaktig bevis i forhold til tiltalen og at de derfor ikke måtte brukes. Dermed kom saken opp i herredsretten på nytt. Vi anket saken og nå har den vært til behandling i lagmannsretten for tredje gang, sier Opdahl.

Bildene ble framkalt hos Kodak Norge som tok kontakt med politiet sommeren 1997. Bildene som orkdalingen skal ha tatt, inneholdt bilder av en svært ung jente i utfordrende posisjoner, skriver Adresseavisen.

- 54-åringen benekter at han har tatt bildene. Han sier også at han er uskyldig etter tiltalen. Det har han ikke fått medhold i, men han har fått medhold fra Høyesterett to ganger i at saksbehandlingen var feilaktig, sier Opdahl til NTB.

(NTB)