Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14 millioner kroner for svensk prinsessebryllup

Svenske skattebetalere må ut med 10 millioner. UD bidrar med 4 millioner.

GIFT I 2010: I februar i år annonserte prinsesse Victoria og hennes kjæreste Daniel Westling sin forlovelse. Bryllupet skal stå 19. juni 2010. Foto: EPA/SCANPIX
GIFT I 2010: I februar i år annonserte prinsesse Victoria og hennes kjæreste Daniel Westling sin forlovelse. Bryllupet skal stå 19. juni 2010. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Når kronprinsesse Victoria gifter seg våren 2010, må svenske skattebetalere ut med 10 millioner svenske kroner for den storslagne feiringen.
Utenriksdepartementet betaler 4 millioner.

Mandag blir kronprinsesse Victorias bryllupsbudsjett offentliggjort, men allerede lørdag kan Aftonbladet avsløre kostnadene for det kongelige bryllupet.

- Vi ser på bryllupet som et statsanliggende, sier Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt til avisen.

Siden forlovelsen mellom kronprinsesse Victoria og hennes utvalgte Daniel Westling ble kjent, har statsministeren hatt flere samtaler med de kongelige.

Til sammen er de blitt enige om at skattebetalerne må dekke 10 millioner svenske kroner av bryllupsutgiftene.

Utenriksdepartementet går inn med 4 millioner svenske kroner. Resten betaler kongen med egne penger.

- Det finnes en del som er privat som kongen dekker. Jeg kjenner ikke til størrelsen på den delen, og kommer ikke til å spørre heller, sier Reinfeldt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling