1,4 millioner nordmenn kan i verste fall bli syke av svineinfluensaen

Ventet at sju prosent av befolkningen er syke samtidig.

SVINEINFLUENSA: Mange er bekymret for å bli smittet av influensa og den mye omtalte "svineinfluensaen". Når det nyses er det greit å holde litt avstand, samtidig som man nyser på armen og ikke i hendene. Illustrasjonsfoto. H1N1
Foto: Berit Roald / SCANPIX
SVINEINFLUENSA: Mange er bekymret for å bli smittet av influensa og den mye omtalte "svineinfluensaen". Når det nyses er det greit å holde litt avstand, samtidig som man nyser på armen og ikke i hendene. Illustrasjonsfoto. H1N1 Foto: Berit Roald / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1,4 millioner nordmenn kan i verste fall bli syke av H1N1-viruset i løpet av høsten, lyder de siste prognosene fra helsemyndighetene. På epidemitoppen er det ventet at sju prosent av befolkningen er syke samtidig.

Folkehelseinstituttet har utarbeidet et scenario basert på hvordan H1N1-viruset, den såkalte svineinfluensaen, har utviklet seg i andre land.

Dette scenariet befinner seg i det øvre sjiktet av hva som er realistisk, og går ut på at 30 prosent av befolkningen blir syke og er det i snitt i sju dager. 30 prosent av de syke kommer til å oppsøke lege, 1 prosent av de syke blir lagt inn på sykehus og 20 prosent av disse vil trenge intensivbehandling.

Det er anslått at pandemien vil vare i tre til fire måneder her i landet, med en topp i uke seks og sju. I disse ukene er det ventet 300.000 nye syke i uka og at sju prosent av befolkningen vil være syke samtidig. På det verste kan det være snakk om behov for intensivbehandling av til sammen 1.000 pasienter samtidig.

(NTB)