14 nakne personer tatt av politiet etter å ha slaktet sau og lenket seg sammen i Auschwitz

- Første gang at noe sånt har skjedd, sier museumssjefen.

LENKTET SEG SAMMEN: Det var her, under skiltet "«rbeit macht frei», at de 14 nakne menneskene hadde lenket seg sammen etter å ha slaktet en sau. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix
LENKTET SEG SAMMEN: Det var her, under skiltet "«rbeit macht frei», at de 14 nakne menneskene hadde lenket seg sammen etter å ha slaktet en sau. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

14 kvinner og menn er innbrakt av politiet etter at de kledde seg nakne, slaktet en sau og lenket seg sammen i den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz.

De pågrepne er i alderen 20-27 år. Identiteten og motivet er ukjent, og de ble fredag tatt med til en politistasjon for avhør.

- Det er første gang at noe sånt har skjedd i Auschwitz. Jeg aner ikke hva motivet deres var, sier museumssjef Piotr Cywinski til AFP.

De 14 kvinnene og mennene hadde slaktet en sau og kledd seg nakne før de lenket seg sammen foran den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenaus skilt "Arbeit macht frei". Ifølge lokalmedier hadde de hengt opp et hvitt banner med "kjærlighet" i rød skrift, og filmet hendelsen med en drone.

Polens overrabbiner Michael Schudrich sier det de 14 gjorde var galt, uansett hvilket motiv de skulle ha hatt.

- Enhver bruk av Auschwitz til politiske meningsytringer, eller for å gi uttrykk for moralske budskap, er ikke slik Auschwitz bør huskes, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer