14 nakne personer tatt av politiet etter å ha slaktet sau og lenket seg sammen i Auschwitz

- Første gang at noe sånt har skjedd, sier museumssjefen.

LENKTET SEG SAMMEN: Det var her, under skiltet "«rbeit macht frei», at de 14 nakne menneskene hadde lenket seg sammen etter å ha slaktet en sau. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix
LENKTET SEG SAMMEN: Det var her, under skiltet "«rbeit macht frei», at de 14 nakne menneskene hadde lenket seg sammen etter å ha slaktet en sau. Foto: Tor Richardsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

14 kvinner og menn er innbrakt av politiet etter at de kledde seg nakne, slaktet en sau og lenket seg sammen i den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz.

De pågrepne er i alderen 20-27 år. Identiteten og motivet er ukjent, og de ble fredag tatt med til en politistasjon for avhør.

- Det er første gang at noe sånt har skjedd i Auschwitz. Jeg aner ikke hva motivet deres var, sier museumssjef Piotr Cywinski til AFP.

De 14 kvinnene og mennene hadde slaktet en sau og kledd seg nakne før de lenket seg sammen foran den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenaus skilt "Arbeit macht frei". Ifølge lokalmedier hadde de hengt opp et hvitt banner med "kjærlighet" i rød skrift, og filmet hendelsen med en drone.

Polens overrabbiner Michael Schudrich sier det de 14 gjorde var galt, uansett hvilket motiv de skulle ha hatt.

- Enhver bruk av Auschwitz til politiske meningsytringer, eller for å gi uttrykk for moralske budskap, er ikke slik Auschwitz bør huskes, sier han.

- Tyskerne brukte Auschwitz for å prøve å utrydde det jødiske folk. Enhver hendelse skjender minnet til alle som ble drept i Auschwitz, jøder, polakker, sovjetiske krigsfanger, romfolk og andre, legger han til.

En million jøder ble drept i Auschwitz, en seksdel av alle jødene som Nazi-Tyskland tok livet av under holocaust. I tillegg ble over 100 000 polakker, romfolk, sovjetiske krigsfanger og motstandskrigere drept i leiren. Anslagsvis 232 000 av ofrene i leiren var barn.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer