Reagerer på corona-håndteringen i skiparadis:

14 nordmenn til massesøksmål

2723 personer har meldt seg til søksmål mot østerrikske myndigheter, etter håndteringen av coronautbruddet i skiparadiset Ischgl - blant dem 14 nordmenn.

STENGT: I landsbyen Ischgl i Tyrol i Østerrike fikk coronaviruset spre seg i dagesvis før det ble tatt grep. 13. mars ble byen stengt. Foto: JAKOB GRUBER / APA / AFP / NTB scanpix
STENGT: I landsbyen Ischgl i Tyrol i Østerrike fikk coronaviruset spre seg i dagesvis før det ble tatt grep. 13. mars ble byen stengt. Foto: JAKOB GRUBER / APA / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det opplyser Peter Kolba i Den østerrikske forening for forbrukerbeskyttelse (VSV), til Dagbladet.

- Vi mener at myndighetene i Tyrol var for seint ute med å innføre karantene og informere de reisende. Vi anslår at søksmålet blir på mer enn fem millioner euro, skriver Peter Kolba i VSV i en e-post til Dagbladet.

VSV er en privat forbrukerforening som jobber for forbrukernes rettigheter, og han oppfordrer nå dem som har vært rammet til å melde seg.

- Det er helt gratis. Til nå har vi samlet inn nærmere 2723 ofre, sier Kolba.

Skiparadiset Ischgl

Over 80 prosent av personene som har meldt seg til søksmålet, er fra Tyskland. I tillegg til de 14 nordmennene, er det også 30 personer fra Danmark og 17 svensker, som har meldt interesse, opplyser Kolba til Dagbladet.

- Nesten alle rapportene dreier seg om Ischgl. De fleste personene er hjemme i karantene, sa forbrukerforeningen til CNN tidligere denne uka.

Skiparadiset Ischgl i Tyrol, med sine kjente afterskibarer, anses å være en av hovedkildene til pandemiens spredning også her i Norge. Ifølge Folkehelseinstituttet kan hele 17 prosent av de bekreftede smittetilfellene - 635 personer, spores tilbake til Østerrike.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer