KØ: Det har vært lange køer i passkontrollen på Gardermoen. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
KØ: Det har vært lange køer i passkontrollen på Gardermoen. Foto: Arne V. Hoem / DagbladetVis mer

14 nye stillinger til politiet på Gardermoen for å redusere passkø

De første er på plass allerede i morgen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Gardermoen får 14 nye stillinger for å redusere ventetiden i passkontrollen, melder NRK.

- Etter tett dialog med Politidirektoratet har vi kommet frem til en løsning der Gardermoen får på plass 10 nye stillinger allerede i morgen. I tillegg kommer det fire nye stillinger i løpet av uka, sier justisministeren.

Ble slått alarm

Det var i sommer det ble slått alarm. Bemanningen på både Grenseseksjonen og Operativseksjonen ved lufthavnen var store deler av sommeren nede på et absolutt minimumsnivå.

På Norges hovedflyplass Oslo Lufthavn Gardermoen spiller politiet en avgjørende rolle for at grensekontrollen går som den skal, og for at sikkerheten er god.

- Jeg har blitt fortalt av personalet i passkontrollen at det har vært to til tre timer lange køer fra passboksene og helt ut til flyene som ankommer. Politiet, og særlig en underbemannet grensekontroll har blitt en flaskehals på flyplassen som blir stadig større, sa Audun Martinsen, hovedverneombud for funksjonell enhet på Romerike til Dagbladet.

Politimesterrefs

Overfor NRK refser også Anundsen politimester Jon Steven Hasseldal for å ikke ha løst utfordringene ved Gardermoen.

– Det er ingen tvil om at det er politimesterens ansvar å bruke de ressursene han har tilgjengelig på en best mulig måte. Han må prioritere akkurat som politimestere i andre distrikt må foreta prioriteringer, sier Anundsen.

Hasseldal er helt enig i at han har ansvaret for å løse oppgavene politidistrikte er satt til.

- Men det er også min oppgave å si ifra når ressursene ikke står i forhold til oppgavene vi er satt til, sier Hasseldal.