Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14 pågrepet på cruiseskip i Bodø

Mistenker brudd på utlendingsloven. 

SKIPET: Det gamle hurtigruteskipet M/S Nordstjernen, her avfotografert i 2014 i forbindelse med Kystkulturfestivalen.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SKIPET: Det gamle hurtigruteskipet M/S Nordstjernen, her avfotografert i 2014 i forbindelse med Kystkulturfestivalen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet pågrep torsdag 14 av mannskapet på det tidligere hurtigruteskipet MS Nordstjernen som lå til kai i Bodø, skriver NTB.

Politiet aksjonerte mot skipet torsdag morgen etter å ha fått informasjon om mulige lovbrudd.

- Vi har pågrepet 14 personer på grunn av mistanke om brudd på utlendingsloven, sier politiadvokat Charlotte Ringkjøb i Nordland politidistrikt til Avisa Nordland.

Hun vil overfor NTB ikke utdype hva det mulige lovbruddet handler om.

- De 14 er av ulike nasjonaliteter, og de er til avhør hos politiet. Så får vi se hva som skjer videre, sier hun.

Det tidligere Hurtigruteskipet eies i dag av rederiet Vestland Marine, og kom til Bodø fra Tromsø onsdag. Det skal ikke ha passasjerer om bord, opplyser NTB.

Hurtigruten sier de ikke har noe med saken å gjøre, men de har tidligere leid inn både skip og mannskap.

- Hurtigruten eier ikke skipet i dag, og vi hadde heller ikke noen leieavtale med rederiet nå. Så dette er i første rekke en sak mellom myndighetene og Vestland Marine, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten, til NTB.

- Men vi i Hurtigruten forventer at samtlige av våre leverandører følger lover og regler og opererer med norske lønns- og arbeidsvilkår, legger han til.

NRK har vært i kontakt med Jarle Rasmussen, som eier Vestland Marine. Han sier til forskjell fra politiet at alle de 14 pågrepne kommer fra samme land - Filippinene. Selv mener han at pågripelsene skyldes mangel på arbeidstillatelse og oppholdstillatelse, og at det hele er en misforståelse.

- Vi har forskjellige oppfatninger om arbeidstillatelse for mannskap utenfor EU og Schengen. Men dersom vi har gjort en feil, så skal vi rette opp i det, sier Rasmussen til NRK .

Politiadvokat Charlotte Ringkjøb sier til Dagbladet de 14 pågrepne ikke kommer fra samme land, men at det er snakk om to ulike nasjonaliteter.

- Saken er under etterforskning og de pågrepne skal avhøres. Vi har startet med avhørene, og etter det vil vi ta stilling til hva vi gjør videre, sier Ringkjøb.