14 personer evakuert etter brann

14 personer ble evakuert da det brøt ut brann i en kolonialforretning på Diesen i Oslo natt til onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 01.37 natt til onsdag, og sendte sju patruljer til Diesenveien 31 i Oslo.

Butikken - som ligger i en sidefløy til en boligblokk - stod i flammer, og det ble umiddelbart sendt inn røykdykkere i butikken. Samtidig ble 14 personer evakuert fra boligblokken uten dramatikk.

- Vi velger å evakuere den delen av blokken som det er fare for at brannen vil spre seg til, sa operativ uteleder i politiet, Marit Steinbakken til Dagbladet.no i natt.

Men etter effektivt slukningsarbeid av brannmannskapene, kunne de 14 beboerne gå inn i leilighetene igjen i natt, snaue to timer etter at brannen startet.

- Slukningsarbeidet gikk smertefritt, og vi fikk tidlig kontroll over brannen. Det var minimale skader i boligblokken, så vi har valgt å la beborne få gå inn i leilighetene sine igjen, sier underbrannmester på alarmsentralen til Brannvesenet, Hans Morten Hansen.

I morgentimene holdt kriminalteknikere på med undersøkelser på stedet.

- Vi har mistanke om at brannen startet i det elektriske systemet i varemottaket. Men dette er bare antakelser, sier vaktleder Johan Gundersen ved Kriminalvakta i Oslo til Dagbladet.no.

Hele butikken ble totalskadd i brannen.

Brann i butikk: 12 personer måtte evakueres da det brøt ut brann i denne butikken på Diesen i natt.