14 personer siktet i stor narkosak i Agder

De fleste er varetektsfengslet, siktet for grov narkotikavirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet mener å ha slått ut et kriminelt nettverk som har drevet med omfattende narkotikavirksomhet i Agder.

Til sammen er 14 personer pågrepet i saken. De fleste av dem sitter nå varetektsfengslet, siktet for grov narkotikavirksomhet. Alle har bakgrunn fra Balkan, skriver Fædrelandsvennen.

I en pressemelding skriver politiet at de har gjort beslag av hasj, amfetamin og kokain til en gateverdi på cirka 15 millioner kroner, og at det ikke er gjort narkotikabeslag av denne størrelsen i Agder tidligere.

Saken begynte å rulle da politiet etterforsket to personer som har vært mistenkt for å drive med storstilt innførsel og distribusjon av narkotika på Sørlandet.

- I denne saken har vi hatt fokus på bakmenn. Vi har ikke brukt ressurser på å kartlegge eller ramme mindre omsettere av narkotika i distriktet, sier Thor Atle Pedersen, som leder avsnittet for organisert kriminalitet i Agder politidistrikt.

Han sier det har vært et samarbeid med flere politidistrikter, deriblant Oslo, Sør-Vest og Øst politidistrikt og Kripos. Også utenlandske politimyndigheter har vært involvert i etterforskningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer