Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14 polakker utvist fra Norge etter truende salg av julepynt

Har turnert rundt i Norge de siste ti åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12 menn og to kvinner fra Polen er utvist fra Norge i to år for å ha forsøkt å selge julepynt på en pågående og truende måte i Finnmark.

- Politiet hadde fått flere henvendelser om påtrengende atferd ved salg av julepynt. Klagene har bestått i truende atferd overfor eldre mennesker, å ha trengt seg inn på områder de ikke hadde lovlig tilgang til ved eldre- og omsorgsboliger, vært plagsomme og forstyrret offentlig orden, opplyser stasjonssjef og regionleder Hans Møllebakken i Østfinnmark politidistrikt til avisa Fremover.

Ifølge politiet har mange følt seg tvunget til å kjøpe pynt av de polske selgerne.

Selgerne ble pågrepet av politiet fredag kveld og ble bøtelagt på opptil 6000 kroner for brudd på markedsføringsloven.

- Ved nærmere kontroll viste det seg at de mer eller mindre har turnert rundt i hele Norge de ti siste årene. Det er grunn til å definere disse som mobile vinningskriminelle. Vi hadde et tidspress på oss ettersom vi nærmet oss jula og et ønske om julefred for alle i Finnmark, forklarer Møllebakken.

Tirsdag ble de eskortert ut av Norge via Neiden i Finnmark. Finsk politi og finsk grensevakt er varslet, og de vil følge opp saken videre, opplyser politiet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media