14 politimestre har ikke fast jobb

Over halvparten av landets 27 politimestre må foreløpig klare seg uten faste stillinger. Situasjonen er meget uheldig, mener Politijuristenes leder Sverre Bromander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Årsaken til at 14 politimestre er konstituert i stillingene, er at det i forbindelse med Politianalysen skal foretas en helhetlig gjennomgang av politistrukturen, skriver VG.

Ekspedisjonssjef Thor Arne Aas i Justis- og beredskapsdepartementet skriver i et brev til Politidirektoratet at departementets konklusjon er at både politimestre, visepolitimestre, lensmenn og administrasjonssjefer bør tilsettes midlertidig - dog ikke utover 31. desember 2015.

- Prinsipielt sett er det særdeles uheldig, særlig med tanke på at politimestrene er ledere for den lokale påtalemyndighet. Det prinsipielle ved en uavhengig påtalemyndighet er helt grunnleggende i en rettsstat. En ansatt i påtalemyndigheten bør ha tilnærmet en dommers uavhengighet. Dersom dette forholdet blir uklart, er det fare på ferde, sier Politijuristenes leder Sverre Bromander.

Han ser samtidig at politimestrene ikke kan ansettes i faste stillinger som vil være borte om et år eller to. Derfor er det viktig at de behandles på en forsvarlig måte, mener han.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) sier det ikke vil være en heldig situasjon om de blir sittende igjen med en rekke overtallige politimestre når politireformen kommer på plass. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer