TØFFE TAK: Skattelettelser, lønnsoppgjør, abortreservasjon, klima, kommunereform og en rekke EU-saker vil sette forholdet mellom regjeringen med statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen i spissen, og støttepartiene KrF og Venstre, på prøve i 2014. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
TØFFE TAK: Skattelettelser, lønnsoppgjør, abortreservasjon, klima, kommunereform og en rekke EU-saker vil sette forholdet mellom regjeringen med statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen i spissen, og støttepartiene KrF og Venstre, på prøve i 2014. Foto: ØISTEIN NORUM MONSENVis mer

14 saker som vil skape bråk i 2014

Nå starter hverdagen for Erna og Siv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Skattelettelser, lønnsoppgjør, abortreservasjon, klima, kommunereform og en rekke EU-saker sette forholdet mellom regjeringen og støttepartiene KrF og Venstre på prøve i 2014.

I fjor høst hadde den nye regjeringen kort tid på seg til å sette preg på statsbudsjettet og politikken for øvrig. I år er det deres eget statsbudsjett og egne løsninger som legges fram. Regjeringen vil bli målt opp mot valgløftene om reduserte skatter, helsekøer, bomstasjoner og kriminalitet.

Som mindretallsregjering må de bryne seg mot en sterk opposisjon. Regjeringen er avhengig av støtte fra Venstre og Krf for å få flertall for sin politikk i Stortinget.

Selv om samarbeidsavtalen og budsjettforhandlingene mellom Høyre, Frp, Venstre og KrF har løst mange floker, vil kampene bli mange.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn