Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14 såret i demonstrasjon for Irak

BETLEHEM (NTB-Reuters): Israelske soldater såret 14 personer, blant dem tre palestinske politifolk, da rundt 1000 palestinere i dag demonstrerte i Betlehem til støtte for Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soldatene åpnet ild og traff tre palestinske politifolk, tre journalister og åtte andre med gummikuler. Demonstrasjonen var den største til støtte for Irak i den pågående krisen som har vært gjennomført på Vestbredden til nå. Skytingen begynte etter at demonstranter kastet stein og flasker på soldatene.

Demonstrantene hadde bilder av den irakiske presidenten Saddam Hussein og den palestinske presidenten Yasser Arafat.

Under krigen i Persiabukta i 1991 sympatiserte svært mange palestinere med Saddam Hussein og hyllet ham for å skyte 39 scud-raketter mot Israel.

Palestinsk politi ble satt inn for å stoppe uroen og hindre steinkasting. Det oppsto også munnhuggeri mellom palestinsk politi og israelske soldater.

- Dette er våre folk. Vi skal ta oss av dem, ikke dere! ropte en palestinsk politimann til en israelsk soldat. Israelske soldater sa at flere palestinske politimenn rettet sine AK-47-maskinpistoler mot dem.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!