14 skadd etter togavsporing

Til sammen 14 personer var ved 20-tiden brakt til Vefsn sykehus etter togavsporingen på Nordlandsbanen sør for Mosjøen i dag. Ingen av dem skal være alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To av de skadde er barn. Vefsn sykehus opplyser at det hos de skadde er registrert ryggskader, bekkenskader, hodeskader med blødning og en god del kutt og rifter.

I løpet av kvelden var det ventet inn flere passasjerer med lettere skader, opplyser avdelingsoverlege Arne Wilskow.

Til Bodø

To redningshelikoptre ble sendt til Mosjøen for å bistå med transport av de skadde, og politimester Knut Jensen sier til NTB at noen av de skadde ble fraktet til Nordland Sentralsykehus i Bodø for videre behandling.

De øvrige passasjerene, cirka 160, er fraktet til Mosjøen, der Jernbaneverket og politiet har etablert et mottakssenter ved Norlandia Lyngengården Hotell.

Kriseteam

På Lyngengården ble passasjerene tatt hånd om av politi, NSB-representanter, prest og helsepersonell med krisehåndteringskompetanse. Passasjerene fikk også tilgang til telefon for å kontakte pårørende.

Det var cirka klokka 16.15 at sørgående dagtog fra Bodø til Trondheim sporet av på Nordlandsbanen sør for Mosjøen. Avsporingen skjedde mellom Eiterstraum og Laksfors, like i nærheten av Nedre Laksfors Gård.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer