Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14 skadd etter togavsporing

Til sammen 14 personer var ved 20-tiden brakt til Vefsn sykehus etter togavsporingen på Nordlandsbanen sør for Mosjøen i dag. Ingen av dem skal være alvorlig skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av de skadde er barn. Vefsn sykehus opplyser at det hos de skadde er registrert ryggskader, bekkenskader, hodeskader med blødning og en god del kutt og rifter.

I løpet av kvelden var det ventet inn flere passasjerer med lettere skader, opplyser avdelingsoverlege Arne Wilskow.

Til Bodø

To redningshelikoptre ble sendt til Mosjøen for å bistå med transport av de skadde, og politimester Knut Jensen sier til NTB at noen av de skadde ble fraktet til Nordland Sentralsykehus i Bodø for videre behandling.

De øvrige passasjerene, cirka 160, er fraktet til Mosjøen, der Jernbaneverket og politiet har etablert et mottakssenter ved Norlandia Lyngengården Hotell.

Kriseteam

På Lyngengården ble passasjerene tatt hånd om av politi, NSB-representanter, prest og helsepersonell med krisehåndteringskompetanse. Passasjerene fikk også tilgang til telefon for å kontakte pårørende.

Det var cirka klokka 16.15 at sørgående dagtog fra Bodø til Trondheim sporet av på Nordlandsbanen sør for Mosjøen. Avsporingen skjedde mellom Eiterstraum og Laksfors, like i nærheten av Nedre Laksfors Gård.

Det er uklart hvor lenge Nordlandsbanen blir stengt og togpassasjerene ble fra i kveld fraktet med busser mellom Mosjøen og Trofors.

Undergravd

Informasjonsdirektør Sigurd Sandvin ved Jernbaneverket sier at alle de seks vognene og lokomotivet sporet av, men at det er uklart om det er to eller tre vogner som har veltet. Avsporingen skjedde da toget kjørte inn i et område der en bekk hadde undergravd skinnegangen. Det har vært dårlig vær med mye nedbør i området.

Sandvin sier at det i tillegg til de skadde som ble fraktet til sykehus var noen som hadde pådratt seg skrubbsår og mindre skader som ikke krevde sykehusbehandling.

Stengt

En passasjer som satt i togets bakerste vogn forteller til NRK at han merket noen kraftige rystelser i toget før det stoppet brått. Da han så ut vinduet observerte han to vogner som var veltet like foran og en tredje vogn litt lenger framme. Ifølge øyenvitnet skal de fleste skadde ha påført seg bruddskader.

Nordlandsbanen er sperret på ubestemt tid etter avsporingen. Politimester Knut Jensen sier at det er fare for at to av vognene skal skli eller rulle videre nedover skråningen der toget har sporet av.

I kveld var geotekniske fagfolk, banesjefen på strekningen og Jernbaneverkets sentrale uhellskommisjon på vei mot ulykkesstedet. Først når det blir dagslys er det mulig å få full oversikt over skadene, opplyser NSB.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling