Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

14 skadd i berg- og dalbane

Det brøt ut vill panikk i berg- og dalbanen The Big One i Blackpool i England, da to vogner kolliderte i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det som skulle være en koselig kveld i fornøyelsesparken i Blackpool, ble et mareritt for 14 personer som ville ta turen med en av verdens største berg - og dalbaner - The Big One.

To vogner kolliderte, og flere personer ble sittende fast i en sammentrykket vogn. To mennesker måtte skjæres løs fra vognene.

Politiet og ambulansetjeneste fikk melding om ulykken klokka 2145 norsk tid. 23 mennesker ble brakt til Blackpool Victoria sykehus. 14 av dem var skadd i ulykken, mens resten var familie og venner som fulgte de skadde til sykehuset. To var alvorlig skadd.

- Jeg husker at vi tok en runde i banen. Vi kom til et stopp, og plutselig smalt det høyt, og vi ble truffet av noe bakfra, sier Ali Akbar Rafsanjani (26) til pressen etter ulykken.

Han måtte behandles for nakkesleng-skader på sykehuset.

- Mange mennesker skrek. Jeg ble slått ut i noen sekunder, og da jeg kom til meg sjøl hadde det brutt ut panikk overalt. Det var fullt kaos, og virkelig skremmende. Jeg kommer til å få mareritt om dette, sier han.

Ikke første gang

Ledelsen i fornøyelsesparken sier at årsaken til ulykken er at en vogn som skulle slippe av mennesker ble truffet av en vogn som kom bakfra. Den bakerste vogna hadde ikke blitt stoppet av hovedbremsesystemet.

Det er ikke første gang mennesker blir skadd i The Big One. 26 mennesker ble skadd én uke etter åpningen i juli 1994, da to vogner kolliderte i 56 kilometer i timen. Årsaken til ulykken den gang var dataproblemer.

The Big One er en av verdens største berg- og dalbaner. Makshastighet er 139 kilometer i timen, den rager 70 meter over bakken og en runde er 1,6 kilometer lang.

THE BIG ONE: 14 mennesker ble skadd i går da to vogner kolliderte i berg- og dalbanen The Big One. I dag står banen som et spøkelsesmonument.