Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyting ved skole i USA:

14 skutt - to av dem drept

En 15 år gammel gutt er pågrepet etter den andre skoleskytingen på 24 timer i USA. To elever ble drept.

SKOLESKYTING: Minst én person skal være drept under skoleskytingen i Kentucky. Foto: AP / Ryan Hermens
SKOLESKYTING: Minst én person skal være drept under skoleskytingen i Kentucky. Foto: AP / Ryan Hermens Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

14 personer ble skutt, og to av dem mistet livet etter en skyteepisode ved Marshall County High School i Benton i Kentucky. Det melder CBC News.

De drepte skal være en jente og en gutt på 15 år. Begge var elever på den videregående skolen. Ifølge guvernør Matt Bevin var det en medelev som utførte skytingen.

Guvernøren fortalte på pressekonferansen i etterkant av hendelsen at jenta skal ha dødd momentat av skuddene. Gutten ble fraktet til sykehuset med store skader, men livet sto ikke til å redde.

I tillegg til de 14 som ble skutt, skal ytterligere fem ha pådratt seg andre typer skader. Så langt tyder alt på at samtlige av ofrene er elever ved skolen.

Pågrep 15-åring

Politiet rykket omkring klokka 8 lokal tid ut til skolen, som skal ha 1400 elever, etter meldinger om skytingen.

Detaljer om tilstanden til de skadde er så langt ikke kjent.

En 15 år gammel gutt, som ifølge politiet skal være gjerningsmannen, er pågrepet og satt i varetekt. Han er siktet for drap og drapsforsøk.

272 skoleskytinger siden 2013

Området omkring skolen er foreløpig sperret av mens politiet undersøker åstedet. Også FBI er på stedet. Situasjonen skal være under kontroll.

Skoleskytingen i Benton, som har drøyt 4000 innbyggere, er den andre i USA denne uka. Mandag ble en 15 år gammel jente såret i en skyteepisode ved den videregående skolen Italy High School i Texas. En 16 år gammel gutt ble pågrepet, mistenkt for å være gjerningsmannen.

Ifølge CNN er hendelsen i Kentucky den 272. skoleskytingen i USA siden 2013.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!