14 soldater drept i bakholdsangrep i Algerie

Flere titalls såret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

14 algeriske soldater er drept og flere titalls er såret i et bakholdsangrep i regionen Kabylie øst i Algerie, opplyser en sikkerhetskilde.

Elleve av soldatene ble drept momentant, mens tre døde senere av skadene de ble påført, opplyser en kilde til det algeriske nyhetsbyrået APS.

Angrepet skjedde ved fjellet Iboudraren da soldatene var på vei hjem fra et oppdrag natt til søndag, opplyser kilden. Angriperne hadde lagt seg i bakhold på hovedveien mellom to landsbyer i området.

Kabylie er et kjent tilholdssted for islamistiske opprørere, og så sent som i forrige uke opplyste hæren at to «terrorister» var drept ved en landsby i det samme området.

Angrepet skjedde bare få dager etter at president Abdelaziz Bouteflika ble gjenvalgt for en fjerde periode. Valget var preget av lavt oppmøte og anklager om valgfusk, og misnøyen med Bouteflika er spesielt stor i Kabylie.

Torsdag ble om lag 70 personer skadd i sammenstøt mellom politi og ungdommer som forsøkte å hindre gjennomføringen av valget i regionen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer