140 000 kroner for å bo her

Tilbudet får internasjonal interesse.

LANDSBY: Her tilbys du mye penger for å bygge hus og bli boende i seks måneder. Foto: Auscape /UIG / REX / NTB
LANDSBY: Her tilbys du mye penger for å bygge hus og bli boende i seks måneder. Foto: Auscape /UIG / REX / NTB Vis mer
Publisert

En landsby i Queensland i Australia tilbyr utrolige 20 000 australske dollar - som tilsvarer 138 000 norske kroner - til folk som er villige til å flytte dit.

Det er stedet Quilpie som prøver å friste folk fra hele verden til å flytte dit, for å få flere boliger der.

For to år siden begynte de å tilby nyinnflyttere 12 500 australske dollar, men nå har verdiene på eiendommene i området økt.

En av reglene for de som flytter til byen, er at de må bygge hus på tomten de kjøper. De må bo i sitt nye hjem i minst seks måneder for å få beløpet på om lag 140 000 kroner.

Interesse fra hele verden

- Vi var det første rådet i Outback Queensland som innførte en slik politikk, og det har vært en stor suksess. Vi fikk interesse fra hele Australia så vel som fra USA, India og Irland, sier Justin Hancock til australske 7 News, administrerende direktør i Quilpie Shire.

- To år seinere øker befolkningen fortsatt og vi stor har interesse fra folk som vil bo i «Outback», spesielt ettersom levekostnadene på kysten og byområdene virkelig begynner å slå hardt i år, fortsetter Hancock.

Outback er et begrep som viser til Australias enorme, fjerntliggende og tørre indre. «The outback» brukes vanligvis om steder som relativt sett er mer fjerntliggende enn områdene som kalles «the bush», som på folkemunne viser til hvilket som helst område utenfor de store byområdene, skriver Wikipedia.

Et uvær i den russiske byen Ufa fører til at kuppelen på 74 meters høyde blir tatt av vinden. Video: Newsflare. Reporter: Christian Fjermeros/Dagbladet Vis mer

Innflytter fra Tokyo

Han forteller at deres nyeste medlem er en Tokyo-basert universitetsprofessor som har til hensikt å flytte sin unge familie til byen og jobbe fra Quilpie.

- Det er spennende å vite at tilbudet vårt frister noen til å bytte ut Tokyos bymylder med den røde skitne ørkenen vår, sier Hancock.

Han har aktivt hjulpet til med å drive huseiertilskuddet og sikre nye boliger. Hancock har førstehåndserfaring med byens boligmangel, etter å ha måttet bo i en pensjonistlandsby da han flyttet til Quilpie i en alder av 31.

- Byrådet i Quilpie Shire har som mål å øke byens befolkning tilbake til 1000 innbyggere, sier ordfører Stuart Mackenzie, til 7 News.

Landsbyen har for tiden en befolkning på rundt 800.

Byen inkluderer to supermarkeder, en slakter, baker, nyhetsbyrå, frisør, et sykehus, medisinsk senter og apotek. De har to skoler og en barnehage.

Det går flyreiser to ganger i uka til Brisbane og Mount Isa om man vil benytte seg av den lokale flyplassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer