Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

140 arrestert i opptøyer i Stockholm

900 ungdommer ville «ta byen tilbake».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En gatefest under parolen «Reclaim the city» i forbindelse med 1. mai-feiringen utartet kraftig i kveld, ifølge blant andre Expressen.se.

Et hundretalls ungdommer samlet seg på Odenplan i Stockholm, men «festen» ble etter hvert splittet opp i mindre grupperinger, som knuste en rekke butikkvinduer og kastet kaféstoler og stein på politiet.

Ifølge politiet er nå totalt  rundt 140 personer arrestert i forbindelse med opptøyene i ettermiddag og et par hendelser tidligere idag. Minst to av dem er siktet for vold mot politifolk. 

En av demonstrantene ble ifølge Aftonbladet.se kniv på seg da de ble tatt.

- Samtlige er mistenkt for voldelig oppstand, sier pressetalsmann Bjørn Engström i Stocholm-politiet til Expressen.

Én av bråkmakerne, som gikk til aksjon før «Reclaim the city»-arrangementet startet, skal ha angrepet politifolk ved hele tre  anledninger.

- Han har sparket én politimann i skrittet, slått en planke i hodet på én og spyttet en tredje i ansiktet, sier Engström.

I kveld har politiet samlet sammen de gjenværende demonstrantene på et torg i den svenske hovedstaden.

Ifølge en artikkel på svenske Wikipedia organiserte gruppen «Gatans Parlament» den første gatefesten i Sverige med navnet «Reclaim the city»  i 1999. Det er ikke kjent om det ennå er de samme, venstreradikale personene som står bak.

ANGREP POLITIET: 1. mai-feiringen i Stockholm ble kraftig skjemmet av et hundretalls bråkmakere. Foto: SCANPIX
ANGREP POLITIET: 1. mai-feiringen i Stockholm ble kraftig skjemmet av et hundretalls bråkmakere. Foto: SCANPIX Vis mer
140 arrestert i opptøyer i Stockholm
<B>SKADER:</B> Både politifolk og demonstranter ble skadet i gatekampen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling