Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

140 kilo kokain var på vei ut i bananhylla i butikken

Nytt beslag i Tyskland bare én måned etter det gigantiske banankasse-beslaget i Norge.

ENORMT BESLAG: Også i europeisk målestokk er 140 kilo kokain et svært stort beslag. Ifølge tysk politi ble det antatt feilsendte narkotikapartiet oppdaget ved en ren tilfeldighet i banankassene.  Foto: Daniel Naupold / DPA / AP / NTB SCANPIX
ENORMT BESLAG: Også i europeisk målestokk er 140 kilo kokain et svært stort beslag. Ifølge tysk politi ble det antatt feilsendte narkotikapartiet oppdaget ved en ren tilfeldighet i banankassene. Foto: Daniel Naupold / DPA / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kokain gjemt i banankasser er blitt levert til fem supermarkeder i Berlin.

Tysk politi omtalte i dag saken som en «feilleveranse» fra narkotikasmuglere. I går skrev Dagbladet at det norske Tollvesenet for én måned 10. desember gjorde et svært likt beslag i en bananlast som havnet i Oslo.

Ansatte på de tyske supermarkedene oppdaget eskene med totalt 140 kilo kokain mandag, rett før frukten skulle settes ut i butikkene for salg.

Partiet er det største beslaget av kokain i den tyske hovedstaden på 15 år. Stoffet har en anslått markedsverdi på 6 millioner euro, nærmere 50 millioner kroner.

- Overrasket - Vi ble selvsagt overrasket, sier politietterforskeren Olaf Schremm til nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg vet ikke hvor i leveringskjeden feilen skjedde, tilføyer han.

Kokainkartongene var del av en større forsendelse på 1134 banankasser som ble fraktet med skip fra Colombia til Hamburg og brakt til en grossist i Berlin.

I sju av kassene ble det funnet kokain. Politiet sier de ikke vet hvor kokainkassene egentlig skulle vært levert.

Tyske myndigheter sier narkotikasmuglere oftere bruker flyfrakt eller kurerer enn å sende kokain med skip. I 2012 ble det beslaglagt til sammen 1260 kilo av stoffet i Tyskland.

Oslo Norske tollere gjorde før jul i fjor et av de største kokainbeslagene i Norge noensinne da 145 kilo av stoffet ble funnet i banankasser på Økern i Oslo, meldte Dagbladet mandag.

Mens den tyske bananleveransen kom fra en skipslast fra Colombia, ble det norske kokainbeslaget oppdaget i esker fra Ecuador. Banankassene lå til modning hos Bama på Økern i Oslo da tollerne slo ti.

Beslaget ble gjort 10. desember og narkotikaen har en anslått gateverdi på rundt 50 millioner kroner, som i Berlin.

10. DESEMBER: Her gjør det norske tollvesenet beslag av et kokainparti som veide 145 kilo og var fordelt på ti kasser bananer som stammet fra Ecuador. Det er ennå ikke kjent hvem som sto bak smuglingen til Oslo. Foto: TOLLVESENET
10. DESEMBER: Her gjør det norske tollvesenet beslag av et kokainparti som veide 145 kilo og var fordelt på ti kasser bananer som stammet fra Ecuador. Det er ennå ikke kjent hvem som sto bak smuglingen til Oslo. Foto: TOLLVESENET Vis mer