Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

140 kvadratkilometer isfjell på vei mot Australia

Større enn Hongkong.

LØSREV SEG FRA ANTARKTIS:  Satellittbildet viser isfjellbiten i Rosshavet. Isfjellet er større enn Hongkong og skal nå være på vei mot Australia, noe forskere beskriver som noe som skjer en gang i et århundre.  Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / HO / AUSTRALIAN ANTARCTIC DIVISION
LØSREV SEG FRA ANTARKTIS: Satellittbildet viser isfjellbiten i Rosshavet. Isfjellet er større enn Hongkong og skal nå være på vei mot Australia, noe forskere beskriver som noe som skjer en gang i et århundre. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / HO / AUSTRALIAN ANTARCTIC DIVISION Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Et gigantisk isfjell som har drevet bort fra Antarktis, nærmer seg nå sørvestkysten av Australia. Australske myndigheter advarer om at isfjellet kan være farlig for skipsfarten.

Ismassene på rundt 140 kvadratkilometer var fredag under satellittovervåking, opplyste meteorologer. De antar at isfjellet, som går under betegnelsen B17B, vil smelte når det kommer inn i varmere vann nær kysten.

Isfjellet har drevet rundt siden det rev seg løs fra Antarktis for omtrent et tiår siden. Den siste tiden har det beveget seg med havstrømmene nordover, som følge av endringer i værforholdene, sier meteorologene.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media