140 mill. i dusør for Putins hode

Tsjetsjenske separatister slår tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • 300 millioner rubler for Basajev

  I går gikk president Vladimir Putin og lovte belønning på 300 millioner rubler, eller rundt 70 millioner kroner, til den eller de som kan bidra med informasjon som fører til at den tsjetsjenske terroristen

  Sjamil Basajev

  blir tatt eller eliminert. Dusøren gjelder også den mer moderate separatistlederen Aslan Maskhadov.

  Dobler prisen for Putin


  Det tok ikke lang tid før det kom reaksjon fra Putins motstandere i Tsjetsjenia. Opprørerne doblet prisen og utlover nå en dusør på 140 millioner kroner, eller 20 millioner dollar, for president Vladimir Putin. Opprørsbevegelsen mener at Putin er ansvarlig for talløse overgrep i den tsjetsjenske republikken.

  Opprørerne sier at Putin har erklært krig mot Tsjetsjenia og at han selv var ansvarlig for den hjerteløse gisseltakingen av skolen i Beslan. Rundt 340 mennesker ble drept og over 700 skadet. De fleste av gislene var barn. Fremdeles leter foreldre etter sine savnede barn.

  I uttalelsen heter det:

  'Vi utlover en belønning på 20 millioner dollar til land, organisasjoner eller individer som gir den tsjetsjenske republikken aktiv hjelp til å anholde krigsforbryteren Putin.'

  Uttalselsen er signert med 'Antiterrorist-senteret i Den Tsjetsjenske Republikk'.

  Det er ikke klart hvem som står bak kunngjøringen. Aslan Maskhadov har vært president i Tsjetsjenia. I etterkant av gisselaksjonen i Beslan gikk han ut og sa at opprørerne ikke slåss mot kvinner og barn.

  Sjamil Basajev, derimot, har ikke latt høre fra seg. Basajev sto blant annet bak terroraksjonen mot teateret i Moskva for to år siden.

PRIS:</B> Separatister byr dusør for Putin.