DRØM OM MARITIM KARRIERE: Vi ser på trainee-ordningen som en svært viktig måte å rekruttere folk inn i en tradisjonell næring, sier Christian Svane Mellbye, prosjektleder for Maritim Trainee.
DRØM OM MARITIM KARRIERE: Vi ser på trainee-ordningen som en svært viktig måte å rekruttere folk inn i en tradisjonell næring, sier Christian Svane Mellbye, prosjektleder for Maritim Trainee.Vis mer

1.400 søknader til 11 stillinger

Etter to års pause er Maritim Trainee-ordningen vekket til live igjen. Interessen er rekordstor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Maritim Trainee var i mange år et av de mest populære programmene for nyutdannede økonomer, ingeniører og advokater. Høsten 2014 kom det inn 1.700 søkere til 17 trainee-stillinger med oppstart 2015.

Men så ble både 2016- og 2017-kullene avlyst.

Samtidig valgte flere andre bedrifter som har hatt tradisjonelle trainee-program, som blant annet DNB, å legge ned sine programmer permanent.

Men Maritim Trainee-ordningen var ikke død. Nylig ble det klart at det var nok bedrifter som ville være med til at man ville klare å opprette et 2018-kull, ifølge Finansavisen. Det ble utlyst 11 stillinger, de fleste med søknadsfrist 1. desember. Inn til bedriftene har det så langt ramlet inn 1.400 søknader. Kullet vil trolig totalt bestå av 13 kandidater, ettersom DNB og Nordea også skal ha med hver sin representant, men henter interne kandidater.

Kloke hoder

- Det er viktig og gledelig at Maritime Trainee er i gang igjen, sier Sturla Henriksen, adm. direktør i Norges Rederiforbund til Finansavisen.

- Skipsfarten og maritim næring er i endring, og man trenger hele tiden ny kompetanse og kloke hoder som kan bidra til utvikling og omstilling.

Over 200 til sammen

Norges Rederiforbund eier Maritime Trainee, mens det er Christian Svane Mellbye, ansatt i Menon Economics, som nå er prosjektleder.

Mellbye har også selv vært en del av programmet, da han var trainee i kull syv, med oppstart i 2012.

- Vi ser på trainee-ordningen som en svært viktig måte å rekruttere folk inn i en tradisjonell næring.

- Over 200 traineer har vært gjennom programmet i løpet av disse årene, og veldig mange av dem er fortsatt i næringen, sier Mellbye til Finansavisen.

I det daglige jobber Mellbye med næringsanalyser av martim sektor.

- Det å ha blitt kjent med så mange innenfor den maritime næringen, og opplevd bredden i maritim aktivitet fra besøk på skipsverft til shippingbanker mye av ulike verft, har vært veldig nyttig for meg, sier han til avisen.

Andre økonominyheter:

Hegnar: - Oljefesten fortsetter
De 15 mest velstående landene i verden

Så mye koster en hårklipp verden rundt