144 arrestert etter hanekamp

Politirazzia i USA kostet 300 haner livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Delstatsmyndighetene i Tennessee satte inn beredskapstropper, helikoptre, og statspoliti da de lørdag raidet det som kan ha vært USAs største organiserte hanekamp.

144 personer ble arrestert, og over 300 haner ble drept under politiaksjonen. Hanekamp, som er forbudt i Tennesse, er som navnet tilsier organiserte kamper mellom haner. Det veddes penger på utfallet, og ofte dør den tapende hanen.

Over 40 000 dollar i kontanter ble beslaglagt (omlag 260 000 kroner), og de 144 som deltok på arrangementet kan alle vente seg en sviende straff.

Blir de dømt, er strafferammen på opptil 11 måneder og 26 dager i fengsel, samt over 16 000 kroner i bot.

- Dette var sannsynligvis den største hanekampen i USA, og det har utartet seg til å bli en åpen og notorisk aktivitet. Vi kan ikke bare lene oss tilbake og la folk drive videre med slikt i samfunnet, sier statsadvokat Al Schmutzer Jr. til nyhetsbyrået AP.

TATT: Amerikansk politi raidet en ulovlig hanekamp i Tennessee. 144 ble arrestert, og over 300 haner måtte bøte med livet. Dette bildet er i fra hanekamp i Calcutta, der aktiviteten er lovlig for visse folkegrupper. Foto: Scanpix
TATT: Amerikansk politi raidet en ulovlig hanekamp i Tennessee. 144 ble arrestert, og over 300 haner måtte bøte med livet. Dette bildet er i fra hanekamp i Calcutta, der aktiviteten er lovlig for visse folkegrupper. Foto: Scanpix Vis mer