145 drept i flyulykke

Russiske luftfartsmyndigheter melder at alle de 145 menneskene om bord i flyet som styrtet i Sibir tirsdag kveld, er omkommet. Mekanisk feil var trolig årsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Våre spesialister tror at et sammenbrudd i flyets drivstoffanlegg kan ha forårsaket ulykken, sier en talsmann for flyselskapet.

Flyet, som var av typen Tupolev 154, var på vei fra Jekaterinburg i Ural til Vladivostok da det styrtet i et skogkledd område, kort tid før mellomlanding i Irkutsk der det skulle fylle drivstoff.

Forsøkte å lande

Ifølge russiske massemedier gjorde flyet to mislykkede forsøk på å lande, før det styrtet under et tredje forsøk, om lag 30 kilometer fra flyplassen, kort tid etter klokka 21 lokal tid.

Redningsmannskaper kom til ulykkesstedet kort tid etter, men fant ingen overlevende, bare forvridde og brennende vrakrester spredt utover et stort område.

Ifølge en talsmann for det russiske katastrofedepartementet, Valerij Kuzin, ble den ene av flyets to såkalte svarte bokser funnet tirsdag kveld, og man håper at denne skal kunne bidra til å gi et sikkert svar på hvorfor flyet styrtet.

Flesteparten om bord var russiske statsborgere, men det skal også ha vært utlendinger med i ulykkesflyet.

- Det var kinesiske statsborgere om bord i flyet, men vi vet ennå ikke hvor mange. Over ti, kanskje nærmere 20, sa Kuzin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer