147 139 VW, Audi og Skoda blir innkalt i høst

Volkswagen: - Kundene skal ikke bli skadelidende.

 I NORGE:  Volkswagen melder at 147 139 biler i Norge er berørt av avsløringene som utslippsjuks. Foto: AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDS
I NORGE: Volkswagen melder at 147 139 biler i Norge er berørt av avsløringene som utslippsjuks. Foto: AFP PHOTO/PAUL J. RICHARDSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er registrert 147 139 biler i Norge som er berørt av avsløringene av utslippsjuks, opplyser Volkswagen.

De første modellene på norske veier er fra 2008. Det er utelukkende snakk om bilmodeller produsert mellom 2008 og 2015 som er utstyrt med dieselmotorer av typen EA 189.

Bilene er teknisk sett sikre og kan brukes som vanlig, understreker Volkswagen.

 FLEST 2012-MODELLER:  Her er oversikten fra Volkswagen-importøren Harald A. Møller over hvilker modeller som er berørt - de første fra 2008. Grafikk: Harald A. Møller AS.
FLEST 2012-MODELLER: Her er oversikten fra Volkswagen-importøren Harald A. Møller over hvilker modeller som er berørt - de første fra 2008. Grafikk: Harald A. Møller AS. Vis mer

Av bilene som er berørt på norske veier, er 77 580 fra Volkswagen, 27 649 fra Audi, 19 947 fra Skoda og 21 963 fra Volkswagen Nyttekjøretøy.

Det utarbeides nå tekniske løsninger, skriver Volkswagen i en pressemelding.

Disse presenteres i løpet av måneden, og oppgradering av de berørte bilene vil begynne så snart godkjennelsen foreligger fra tyske myndigheter. Alle berørte kunder vil bli informert individuelt.

- Vi er svært lei oss for den situasjonen som er oppstått, og vil gjøre alt som står i vår makt for å gjennomføre nødvendige oppgraderinger så effektivt som mulig, sier administrerende direktør Terje Male i den norske importøren Harald A. Møller AS.

Kunder ikke skadelidende
- Volkswagen AG har forsikret oss om at kundene ikke skal bli skadelidende og vi skal sammen med våre forhandlere gjøre alt vi kan for å gjenvinne kundenes tillit, sier han

Det ble tidligere i dag klart at Volkswagen tilbakekaller mer enn 300 000 biler i Sverige og Danmark.

I september kom avsløringene om at Volkswagen hadde installert et jukseprogram i en rekke av sine modeller.

Formålet med installasjonen var at bilene skulle levere lavere utslipp under miljøtester, som blant annet setter avgiftnivået for nye biler.

Tirsdag ettermiddag oppfordret Volkswagen eierne av fem millioner biler over hele kloden til å sende bilene tilbake til firmaets verksteder.

Rundt 11 millioner dieselbiler er på verdensbasis utstyrt med programvare som gjør at bilene under testing viser langt lavere utslipp av nitrogenoksid (NOx) enn de egentlig har i vanlig bruk, skriver NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram