148 elger påkjørt langs Nordlandsbanen hittil i år

- Det er et blodbad, sier Geir Snefjellå i Rana kommune.

ELG: - Politikerne snakker om reinsdyr, men lite eller ingenting om elg, sier John Gunnar Halse, landbruksveileder for skog og viltforvaltning i Rana. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
ELG: - Politikerne snakker om reinsdyr, men lite eller ingenting om elg, sier John Gunnar Halse, landbruksveileder for skog og viltforvaltning i Rana. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

148 elger er døde etter å ha blitt påkjørt av tog på Nordlandsbanen så langt i år.

I løpet av få dager i januar ble over 100 reinsdyr påkjørt og drept på samme banestrekning - mot om lag 2 000 reinsdyr i årene 2013 - 2016.

- Det er et blodbad, sier Geir Snefjellå i Rana kommune til VG.

- Politikerne snakker om reinsdyr, men lite eller ingenting om elg, sier John Gunnar Halse, landbruksveileder for skog og viltforvaltning i Rana, til avisen.

Han tror dette skyldes at ingen eier elgen. Når et reinsdyr blir påkjørt blir eieren varslet, men når en elg lider samme skjebne er det kommunens vilt-ettersøksgruppe som blir varslet.

- Som ettersøksjegere opplever vi nå oftere at Bane Nor ser det som viktigere at togtidene blir overholdt, enn at skadde dyr blir avlivet, sier Geir Snefjellå.

Områdedirektør hos Bane Nor, Thor Brækkan, sier at de først og fremst må ivareta sikkerheten til folk når de gir ettersøksgruppen tilgang til sporet.

Det var Rana No som først omtalte saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer