Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

149 barn reddet fra sexarbeid etter enorm politiaksjon - det yngste offeret er 12 år

150 halliker er blant de arresterte under «Operation Cross Country».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter lang tid med rekognosering, overvåkning og planlegging avsluttet forrige uke Det federale politiet i USA (FBI) «Operation Cross Country». Den største nasjonale aksjonen noensinne rettet mot barn og unge fanget i prostitusjon og menneskehandel.

I en offentliggjort video ser vi FBI- og politistyrker raide hotellrom og arrestere mistenkte.

Ifølge myndighetene ble 149 seksuelt utnyttede barn og unge hentet vekk fra sexarbeid, samt 150 halliker og andre personer tilknyttet sexhandelen arrestert.

- Bakmenn skal straffes
FBI samarbeidet med lokale, statlige og federale politimyndigheter, samt Det nasjonale senteret for savnede og utnyttede barn (NCMEC) i det de beskriver som den niende og største aksjonen av slitt slag.

- Oppdraget vårt er å beskytte amerikanske innbyggere, og når barn brukes som varer på lugubre hotell og langs mørke veiskuldre må vi redde dem fra sin marerittaktige tilværelse. Samtidig skal de som er ansvarlige for grusomhetene straffes hardt, sier FBI-direktør James Comey i en uttalelse.

Yngste var 12 år
Operasjonen ble koordinert og utført via 73 etterforskningsteam fra FBI, og fant sted i 135 byer over hele USA.

Mer enn 500 politifolk slo til mot hotell, casinoer, trailerstopp og andre områder der halliker, prostituerte og kunder ofte frekventerer. Det yngste offeret som ble reddet fra sexhandel er 12 år, opplyser FBI.

ARRESTERT: En av rundt 150 personer ble arrestert forrige uke ledes ned en hotellgang etter at rundt 500 politi- og FBI-betjenter slo til mot menneskehandel over hele USA. Foto: FBI
ARRESTERT: En av rundt 150 personer ble arrestert forrige uke ledes ned en hotellgang etter at rundt 500 politi- og FBI-betjenter slo til mot menneskehandel over hele USA. Foto: FBI Vis mer

- Sexhandel er en destruktiv og monstrøs kriminell handling som stjeler livene og nedverdiger nasjonen vår, sier USAs justisminister Loretta Lynch i en uttalelse.

Eget personell tok seg av ofrene og sørget for mat, klær og medisiner under aksjonen, opplyser myndighetene.

Se video fra aksjonen i bunnen av saken.

SPANER: De rundt 500 tjenestepersonene som var med i aksjonen brukte en rekke teknikker for å ta mistenkte sexhandlere. Foto: FBI
SPANER: De rundt 500 tjenestepersonene som var med i aksjonen brukte en rekke teknikker for å ta mistenkte sexhandlere. Foto: FBI Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!