15 000 britiske studenter blir bedt om å tisse i dusjen

For å spare miljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vann er en verdifull naturressurs, mangelvare flere steder i verden, og tema for årets TV-innsamling.

De fleste har fått med seg enkle råd for å redusere vannforbruket, som å ta kjappe dusjer, ikke la vannet renne mens du pusser tenna eller å bare sette på vaskemaskinen og oppvaskmaskinen når de er helt fulle.

Og så finnes det råd som for enkelte muligens kan framstå som mer radikale. Ved University of East Anglia i Norwich oppfordres nå 15 000 studenter om å tisse i dusjen for å spare på vannet, melder BBC.

Studentene Debs Torr og Chris Dobson har tatt initiativ til kampanjen med det passende navnet «Go with the Flow», som er støttet av universitetet og del av en miljøkonkurranse.

- Hvis alle studentene ved universitetet gjør dette, vil det utgjøre en vannbesparelse tilsvarende 26 store svømmebasseng, sier Dobson til BBC.

- Tenk hvor mye det vil utgjøre om alle lokalområdet, eller hele Storbritannia, gjør det, sier hun, og legger til at reaksjonene de har fått har vært todelte:

- Folk enten hater eller elsker det.

De to miljøbevisste studentene framholder at dusjtissing kan være en dårlig idé hvis det er problemer med sluk og avløp. Ifølge Wikipedia inneholder urin i utgangspunktet få bakterier, men etter en liten stund i luft vil det dannes bakterier som formerer seg raskt.

En ringerunde Nettavisen gjorde i 2005 avslørte for øvrig at det i enkelte eliteserieklubber var ganske så vanlig med tissing i dusjen, blant annet fordi fotballspillerne ikke orket å stå i kø for å gå på do, mens det enkelte steder var totalforbud.