Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15 000 ekstra soldater

Israel trapper opp offensiven i Libanon. 600 sivile drept så langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Israels hær vil kalle inn tusenvis av ekstra soldater og trappe opp sin offensiv mot Hizbollah i Libanon til geriljagruppen er ødelagt, eller vi får ordre om noe annet, sa den israelske forsvarssjefen Dan Halutz på en pressekonferanse i dag, melder nyhetsbyrået Reuters.

Han forklarte helt spesifikt at opptil tre divisjoner på 5000 mann ville bli beordret om å stille til tjeneste. Israel har kontinuerlig, siden offensiven i Libanon startet for 16 dager siden, kalt inn ekstra soldater. Men dette er første gang at de kaller inn en så stor pulje.

Utvider operasjonen

Dette tyder på at den israelske hæren utvider sin militære operasjon i nabolandet, til tross for at de allerede har kontroll over store deler av Sør-Libanon, som er Hizbollahs kjerneområde.

- Den pågående offensiven vil fortsette til vi får andre ordre eller vi har nådd målene vi har satt for oss selv, sa Halutz i dag.

Han fortalte også at de har greid å ødelegge en del av Hizbollahs våpenkapasitet. - Men Hizbollah har fortsatt kapasitet til å skyte raketter inn i israelske områder. Rundt 70 raketter ble skutt inn i Nord-Israel i dag, 12 personer ble skadd i angrepene, sa han.

600 sivile drept

600 sivile libanesere har så lagt mistet livet i den israelske offensiven, det sier den libanesiske helseministeren, Muhammed Jawed Khalifeh til libanesisk radio.

- Ikke Syria: Både forsvarssjef Dan Halutz (t.v) og forsvarsminister Amir Peretz gjentok i dag at Israel ikke har planer om å angripe Syria. Foto: SCANPIX
- Ikke Syria: Både forsvarssjef Dan Halutz (t.v) og forsvarsminister Amir Peretz gjentok i dag at Israel ikke har planer om å angripe Syria. Foto: SCANPIX Vis mer

Dette tallet inkluderer rundt 200 mennesker som ligger døde under ruiner av ødelagte bygninger.

I tilleg rapporterer den libanesiske hæren at 20 soldater har mistet livet. Hizbollah bekrefter at 35 geriljasoldater har mistet livet i kampene.

Den israelske hæren bekrefter at 50 mennesker har mistet livet, de fleste av dem soldater.