Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 15 000 IS-krigere igjen i Irak og Syria

- Har en bestemt plan for å jakte og drepe dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 12 000 og 15 000 IS-krigere er fortsatt i Irak og Syria, opplyser Det amerikanske forsvaret. Det er en halvering fra de to siste årene.

I 2015 og 2016 var det ifølge Pentagon mellom 20 000 og 30 000 IS-krigere i de to landene, noe som er en indikasjon på en betydelig minkende IS-styrke.

Generalløytnant Stephen Townsend forteller at blant de mange drepte IS-krigerne de siste månedene, er det et «ekstraordinært antall» IS-ledere, inkludert mange nær gruppas flyktende leder Abu Bakr al-Baghdadi.

SATIRE: Det stormet rundt BBC i sosiale medier etter at de lanserte sin nye serie «The Real Housewives of ISIS». Video: BBC Two via Facebook Vis mer Vis mer

– Vi har en bestemt plan for å jakte og drepe dem, og nesten alle fra al-Baghdadis indre sirkel er blitt drept i løpet av de siste seks månedene, sier Townsend i en videosamtale fra Bagdad.

Fortsatt befinner det seg rundt 2 000 krigere fra ekstremistgruppa i og rundt Vest-Mosul for å forsvare IS' siste deler av sin tidligere irakiske bastion, forteller Townsend.

Da gjenerobringen av Mosul startet i oktober ble det anslått at 3 000 til 5 000 IS-krigere var i og rundt byen.

Townsend tør ikke forutsi når IS er lagt helt i grus.

– Jeg forventer ikke plutselig kollaps av mangel på moral. Det er en del som vil bryte ut og flykte, men resten av dem kjemper til døden, avslutter generalløytnanten.

(NTB)

TALE: Donald Trump holdt natt til onsdag sin første tale til Kongressen. VIDEO: CNN Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media