Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15 000 kroner dagen i honorar

Osmund Ueland er hyret inn for å gi PR-råd til Hedmark Fylkeskommune. For det tar han 15 000 kroner dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ueland synes ikke han blir innhentet av fortidens uttalelser når han nå har påtatt seg konsulentoppdrag for Hedmark fylkeskommune for å hjelpe fylkeskommunen med å få et bedre omdømme.

En av Osmund Uelands flaggsaker i NSB var å redusere bruken av kostbare, innleide konsulenter. I dag er Ueland selv blant de best betalte på konsulentmarkedet, som partner og sjef i PODIUM Gruppen AS og PODIUM LederFokus AS.

- Jeg uttaler meg ikke om innholdet i avtalen, men gjør en jobb for fylkesordføreren og fylkesrådmannen som har bestemt seg for å ta tak i dette med fylkeskommunens omdømme. Min person har ikke jeg lyst å fokusere på, sier Osmund Ueland til NTB.

200.000 kroner

Uelands avtale med fylkeskommunen var imidlertid et sentralt samtaleemne over de fylkeskommunale kaffekoppene etter at Hamar Arbeiderblad skrev om saken onsdag. Hedmark fylkeskommune tilhører på ingen måte de velbeslåtte.

Selv om den innleide konsulenten bare skal jobbe en dag i uka i fylkeshuset i Hamar, vil totalregningen komme opp i rundt 200.000 kroner før oppdraget er utført på nyåret.

Mener det samme

«Vi kan ikke fortsette å kjøpe konsulenttjenester for å løse egne problemer. Konsulentene tjener seg fete både på honorarene og på våre løsninger», sa Ueland etter at han tiltrådte som NSB-sjef i 1995.

«Ingen konsulenter skal få æren av å ha omstilt NSB», forkynte Ueland.

- Jeg mener fortsatt det samme. En bedrift kan imidlertid være nødt til å søke erfaringskompetanse av og til, sier Osmund Ueland til NTB.

Selv hadde han, ifølge Økonomisk Rapport, på det meste fire konsulentbyråer daglig tråkkende i NSB-korridorene. I 1997 økte kostnadene til innleid konsulenthjelp i NSB til mer enn 100 millioner kroner.

Bedre omdømme

Hedmark fylkeskommune håper at et mer positivt omdømme blant annet skal gjøre det lettere å nå opp i kampen om de beste arbeidstakerne.

Osmund Ueland mener det i dette arbeidet er viktig at både politikere og byråkrater er åpne og ærlige på å finne ut hvor de ikke er gode nok.

(NTB)

DYR AFFÆRE: Osmund Ueland får godt betalt for å gi råd.
Hele Norges coronakart