Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15-20 russ i slåsskamp i Oslo

Støy og vold fra russen i hovedstaden natt til tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til tirsdag skapte russen virkelig hodebry for nødetatene i Oslo. Først mottok politiet en del klager på feststemte avgangselver i både Oslo, Asker og Bærum.

- Vi mottar en del klager på støy fra russ, hovedsakelig russebusser, forskjellige steder i distriktet. Så langt vi har kapasitet, vil vi forsøke å følge opp disse klagene, skrev politiet på Twitter.

Masseslagsmål

Senere opplyste operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling, at de hadde fått inn meldinger om et stort antall russ med russebusser som barket sammen ved Sørkedalen nordvest i Oslo kommune.

- Det skal dreie seg om 15-20 russ som har barket sammen i et neveslagsmål. Vi har også fått meldinger om de har kastet gjenstander på hverandre, sa han til Dagbladet i 02-tida.

Jøkling fortalte natt til tirsdag at det jevnt over har vært klager på russen hele russetida, men at det som oftest ikke kommer inn så dramatiske meldinger. Derfor tok de ingen sjanser, og sendte et større antall politipatruljer og ambulanser til stedet for å få kontroll på situasjonen, og sjekke om noen er skadd.

- Situasjonen hørtes ganske kaotisk ut, og vi har ennå ikke fått melding på om noen er skadd, understreker han.

Strategisk arbeid

Hendelsen fant sted ved Elveli i Sørkedalen, og politiet var nødt til å kjøre et godt stykke for å komme fram.

- På veien har vi satt igjen politibiler strategisk for å stoppe busser på vei inn til området. Vi ønsker ikke flere inn på området før vi har kontroll på situasjonen, sa Jøkling natt til tirsdag.

Noen minutter etter at Dagbladet var i kontakt med politiet, skrev de på Twitter at flere russ fikk tilsyn av helsepersonell, men at de trolig ikke har fått alvorlige skader.

- En overstadig beruset person er også tatt med i ambulanse og kjørt til legevakt. Vi jobber fortsatt med å skaffe oversikt over situasjonen, opplyste politiet.

Avskiltet

Like over klokka 3 meldte politiet at samtlige russebusser var bortvist fra området, og hadde fått pålegg om at de skal parkeres for natta.

- På grunn av gjentatte klager og brudd på tidligere pålegg fra politiet, tar vi også beslag i skiltene på to av bussene, skrev politiet på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media